Saturday, January 6, 2018

ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္

ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္











ၾကက္သားကို အတံုးေသးေလးေတြ တံုးထားပါ။
ဂ်ံဳမႈန္႔ ၅ ဇြန္း၊ ၾကက္ဥ တစ္လံုး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ေရ ထည့္ၿပီး နယ္ပါ။ အသား ခဏ ႏွပ္ထားတုန္း အသီးအနွံေလးေတြ လွီးထားပါ (ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ) ပန္းကန္လံုးထဲ ေကာ္မႈန္႔ ၂ ဇြန္းကို အေရေဖ်ာ္ထားပါ။
ပန္းကန္လံုး ေနာက္တစ္လံုးထဲ ငရုတ္ေဆာ့၊ သျကား ၂ ဇြန္း၊ ဗင္နီဂါ ဇြန္းတစ္ဝက္၊ ဆား ထည့္ၿပီး ေရာ ေမႊထားပါ။ ခုနက ႏွပ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားကို ေၾကာ္ပါ။

မုန္႔နွစ္အရည္ေရာပါေအာင္ ၾကက္သားတံုးေလးေတြကို ဇြန္းျဖင့္ ခပ္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ (မီးမျပင္းရပါ)
ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။
အိုးထဲ ဆီ နည္းနည္းေလး ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ အသီးအႏွံ လွီးထားတာေတြ ထည့္ပါ။ 
ၾကက္သားမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
ၿပီးလ်ွင္ ေရထည့္ၿပီး အဖံုးခဏ အုပ္ထားပါ။ အဖံုး ဖြင့္ၾကည့္ၿပီး ေရခမ္းခါနီးဆိုရင္ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ထားတာ ထည့္ပါ။ ငရုတ္အႏွစ္ ေဖ်ာ္ထားတာထည့္ပါ။ ေမႊၾကည့္လို႔ အရမ္းႀကီး ပ်စ္ခဲေနလ်ွင္ ေရ ထပ္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
အရသာ အခ်ိဳ အခ်ဥ္ အေပါ့ အငံ အေနေတာ္ပဲဆိုလ်ွင္ ခုနက ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားစဥေၾကာ္ေလးေတြ ထည့္ပါ။ ၾကက္သားစဥေၾကာ္ေလးေတြ ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ရပါၿပီရွင္....
Source: KhaingZin War
 
 
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm

 

No comments:

Post a Comment