Monday, January 1, 2018

ကင္းမြန္သံပုရာေပါင္း

ကင္းမြန္သံပုရာေပါင္း



ကင္းမြန္ငါးႀကီးႀကီး ........... ၃၀ က်ပ္သားခန္႔
စပါးလင္ ........................ ၂ ေခ်ာင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ................... ၇ တက္
င႐ုတ္သီးစိမ္း .................. ၅ ေတာင့္
ခ်င္းအမွ်င္...................... အနည္းငယ္
တ႐ုတ္နံနံ ...................... အနည္းငယ္
သၾကား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ....... လိုအပ္သလို
ငါးငံျပာရည္
သံပုရာရည္ .................... မိမိႏွစ္သက္သလို

ေဂၚဖီႏွင့္ မုန္လာဥနီအမွ်င္ျခစ္ လက္ႏွစ္ဆုပ္ခန္႔ကို ျပင္ဆင္ထားပါ။
ကင္းမြန္ငါးေတြကို ေရေဆးသန္႔စင္ပါ။ မိမိႏွစ္သက္သလို အကြင္းႀကီးႀကီးျဖစ္ေစ၊ ဓားနဲ႔မႊန္း၍ျဖစ္ေစ လွီးျဖတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို သီးသန္႔စီညက္ေနေအာင္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။
အိုးတစ္လုံးအတြင္းမွာ စပါးလင္ဓားျပား႐ိုက္တစ္ခု၊ သံပုရာခြံ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရဆူလွ်င္ လွီးျဖတ္ထားတဲ့ ကင္းမြန္ငါးေတြကို ျဖဴေဖြးသြားတယ္ဆို႐ုံေလး ေရေႏြးေဖ်ာပါ။
ေရေအးေလာင္း၊ အေအးခံပါ။
ေနာက္ထပ္အိုးတစ္လုံးမွာ ေရလီတာဝက္ခန္႔ကို အျခားစပါးလင္ ဓားျပား႐ိုက္တစ္ခုျဖင့္ ဆူပြက္သည္အထိ အပူေပးပါ။
ဆူေနတဲ့ေရထဲသို႔ အမွ်င္ျခစ္ထားတဲ့ ေဂၚဖီႏွင့္ဥနီအမွ်င္မ်ားကို ထည့္ျပဳတ္ပါ။ အနည္းငယ္ႏူးအိလာလွ်င္ ဇကာတစ္ခုျဖင့္ စစ္ထုတ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
ထိုအရြက္ျပဳတ္ရည္ကို ေရစစ္ဇကာျဖင့္ ျပန္စစ္ၿပီး အပူေပးပါ။ အမွ်င္လွီးထားတဲ့ ခ်င္း ၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ၿပီး အဖုံးပိတ္ထားပါ။
တစ္ပြက္ဆူလာၿပီဆိုရင္ ငါးငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ဟင္းခ်က္ဝိုင္တို႔ျဖင့္ အရသာသြင္းပါ။ မီးပိတ္ၿပီး ေခတၱထားပါ။
ျပင္ဆင္မယ့္ပန္းကန္ရဲ႕ ေအာက္ေျခမွာ ျပဳတ္ထားတဲ့ေဂၚဖီႏွင့္ ဥနီအမွ်င္ေတြကို ျဖန္႔ခင္းပါ။ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ ကင္းမြန္ငါးေတြကို အလွဆင္ၿပီး စီရီထည့္ပါ။
ခ်က္ထားတဲ့ ေဆာ့စ္ရည္ကိုျပန္လည္အပူေပးပါ။ ဆူလာလွ်င္ တ႐ုတ္နံနံတစ္ဝက္ခန္႔ ထည့္ေမႊပါ။
ျပင္ဆင္ထားတဲ့ ပန္းကန္ေပၚသို႔ ေဆာ့စ္ရည္ေတြေလာင္းခ်ၿပီး လက္က်န္တ႐ုတ္နံနံေလးျဖင့္ အလွဆင္ပါ။


MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment