Thursday, January 4, 2018

မ်ွစ္ခ်ဥ္ႏွင့္ဝက္သား

မ်ွစ္ခ်ဥ္ႏွင့္ဝက္သား



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဝက္သား - ၇၀ က်ပ္သား
မ်ွစ္ခ်ဥ္ - ၁၅ က်ပ္သား (၂ ခါ ျပဳတ္ထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေသး - ၁၀ လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ အႀကီး - ၂ လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ အေသး - ၂ လံုး (ေထာင္းထားပါ)
ငါးငံျပာရည္ - ၃ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
နႏြင္းမႈန္႔ (အနည္းငယ္)
အေရာင္တင္မႈန္႔ (အနည္းငယ္)
ဆား (အနည္းငယ္)

ျပဳလုပ္နည္း
ဝက္သားကို ေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
အိုးထဲတြင္ ဝက္သား ၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ ၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊ ဆား ၊ ငံျပာရည္တို႔ ထည့္၍ အေသအခ်ာလံုးပါ။
အသားအေရာင္ ေျပာင္းသြားလွ်င္ ေရေႏြးကို ဝက္သား ျမဳပ္ရုံထည့္၍ အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ထားပါ။ အသားႏူးသည္ အထိ ေရေႏြးကို နည္းနည္း ထပ္ထပ္ ထည့္၍ တည္ပါ။
အသားႏူးခါနီးတြင္ ျပဳတ္ထားေသာ မ်ွစ္ခ်ဥ္ကို အသားအိုးထဲ ထည့္၍ ေသေသခ်ာခ်ာ အသားနွင့္ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ အသားနွင့္ မ်ွစ္ခ်ဥ္ ႏူးအိသြားလွ်င္ အေပါ့အငံ ျမည္း၍ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ၿပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
ဝက္သားမ်ွစ္ခ်ဥ္သည္ ငရုတ္သီးဆားေထာင္းနွင့္ လိုက္ဖက္သည္ျဖစ္၍ တြဲဖက္၍ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
Source: WinWin KT. FOOD at HOME

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment