Saturday, January 6, 2018

ၾကက္သံပုရာေပါင္း

ၾကက္သံပုရာေပါင္း 



ၾကက္သား အျခမ္းလိုက္ကို ငါးသံပုရာေပါင္းသလို ေပါင္းထားတာပါ။ အရသာကို အသားထဲ စိမ့္ဝင္ေအာင္ ဆား၊ သၾကား၊ သံပုရာရည္နဲ ့တစ္ည ႏွပ္ထားပါတယ္။ စကာပါတဲ့ ေပါင္းအိုးနဲ ့ေပါင္းထားတာဆိုေတာ့ အသားေတြ ေၾကမသြားပဲ ႏူးအိၿပီး စားလို ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
CP ၾကက္ – ၁ ျခမ္း 
ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သံပုရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၇ ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅ မႊာ (ႏုတ္နုတ္စင္း)
ခ်င္း -လက္ တစ္ဆစ္ (ႏုတ္ႏုတ္စင္း)
စပါးလင္ - ၁ ပင္ (ႏုတ္ႏုတ္စင္း)
ရွမ္းနံနံ - ၅ ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္ (ပါးပါးလွီး)
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
အရင္ဆံုး ၾကက္သားထဲ အရသာစိမ့္ဝင္ေအာင္ ဓါးနဲ ့ေျမွာင္းၿပီး ဆား၊ သၾကား၊
သံပုရာရည္နဲ ့သမေအာင္နယ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္မွာ တစ္ညႏွပ္ထားပါ။
ကက္သား ေပါင္းမည့္အိုးထဲ စပါးလင္တစ္ပင္၊ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ႏွင့္ ေရထည့္ပါ။
စကာေပၚ ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ထည့္ၿပီး မိနစ္ ၂၀/၂၅ ခန္ ့ေပါင္းေပးပါ။ 
ၾကက္သား က်က္ၿပီဆိုရင္ ၾကက္သားကို ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ပါ။ 
ေဆာ့ရည္အတြက္ ျပင္ဆင္ပါမည္။
ေဆာ့ရည္အတြက္ က်န္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲသို ့ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ ေပါင္းထားတဲ့ ၾကက္ေပါင္းရည္ အနည္းငယ္နဲ ့သမေအာင္ ေရာေပးပါ။
အရသာျမည္းပါ။ လိုသလိုျပင္ပါ။
ၿပီးရင္ ေဆာ့ရည္ကို ပန္းကန္ထဲက ၾကက္သားေပၚ ေလာင္းခ်ပါ။
သံပုရာသီးတစ္လံုးကို အကြင္းလိုက္ လွီးၿပီး ၾကက္သားေပၚ စီထည့္ပါ။
အခုဆိုရင္ စားလို ့အရမ္းေကာင္းတဲ့ ၾကက္သံပုရာေပါင္းေလး ရပါၿပီ....
Source: Kyaw Min Htwe

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment