ၾကာဆံခ်က္ ပူပူေလးနဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ေလးပါ... ေန႔လည္အစာေျပပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္ ဟင္းခ်ဳိအျဖစ္လည္း
တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။ လုပ္ရလြယ္ၿပီး စားလုိ႔လည္းေကာင္းလို ့အခုပဲ
ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလးနဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ကို တူတူ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္....
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပဲၾကာဇံ – ၁၅ က်ပ္သား
ၾကက္ရုိး – ၃၀ က်ပ္သား
ငါးဖယ္ – ၁၀ က်ပ္သား
မႈိေျခာက္ – ၂ က်ပ္သား
ပဲေျခာက္ – ၂ က်ပ္သား
ပန္းေျခာက္ – ၂က်ပ္သား
ငုံးဥ – ၁၀ လံုး (ေရျဖင္႔ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာထားေပးပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၃ မႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
နႏြင္းမႈန္ ့ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
ငါးဖယ္ – ၁၀ က်ပ္သား
မႈိေျခာက္ – ၂ က်ပ္သား
ပဲေျခာက္ – ၂ က်ပ္သား
ပန္းေျခာက္ – ၂က်ပ္သား
ငုံးဥ – ၁၀ လံုး (ေရျဖင္႔ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာထားေပးပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၃ မႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
နႏြင္းမႈန္ ့ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
ျပင္ဆင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သြန္နီ – ၅ လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
နံနံပင္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
သံပရာသီး – ၄ လံုး (၄ စိပ္စိပ္ပါ)
ငါးငံျပာရည္
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပဲၾကာဇံ၊ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေျခာက္တုိ႔ကို ေရျဖင္႔ စိမ္ထားေပးပါ။
၂။ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၄လီတာ) ထည့္ၿပီး ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပဳတ္ထားပါ။
၃။ ေရ ၃ လီတာေလာက္က်န္လွ်င္ ၾကက္ရိုးျပဳတ္အုိးကို မီးပိတ္လိုက္ၿပီး ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ကာ၊ အေအးခံၿပီး ၾကက္ရုိးမွ အသားမ်ား ႏႊင္းေပးပါ။
၄။ ငါးဖယ္ကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ နယ္ၿပီး ငါးဖယ္ကို အျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးကာ ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ေၾကာေပးၿပီး ပါးပါးလွီးေပးပါ။
၅။ ဒယ္ထဲ ဆီထည့္ ဆီပူလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ နႏြင္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး အသားႏႊင္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ေပးပါ။
၇။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ဆီျပန္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၈။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ပန္းေျခာက္၊ မႈိေျခာက္၊ ပဲေျခာက္၊ ငံုးဥ၊ ၾကက္သားခ်က္၊ ငါးဖယ္ တုိ႔ကို ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ရန္ အသင့္ျပင္ထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္ ျပန္တည္ထားပါ။
၂။ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သား၊ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေျခာက္၊ ငါးဖယ္၊ ငုံးဥ တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ အဖံုးအုပ္ထားပါ။
၃။ အရသာအတြက္ ငါးငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား တု႔ိကုိ ထည့္ၿပီး ေရာေမႊလိုက္ပါ။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၄။ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ၾကာဇံခ်က္ ေလာင္းထည့္ပါ။အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္ကာ ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလးကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါၿပီ….
ၾကက္သြန္နီ – ၅ လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
နံနံပင္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
သံပရာသီး – ၄ လံုး (၄ စိပ္စိပ္ပါ)
ငါးငံျပာရည္
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပဲၾကာဇံ၊ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေျခာက္တုိ႔ကို ေရျဖင္႔ စိမ္ထားေပးပါ။
၂။ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၄လီတာ) ထည့္ၿပီး ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပဳတ္ထားပါ။
၃။ ေရ ၃ လီတာေလာက္က်န္လွ်င္ ၾကက္ရိုးျပဳတ္အုိးကို မီးပိတ္လိုက္ၿပီး ၾကက္ရုိးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ကာ၊ အေအးခံၿပီး ၾကက္ရုိးမွ အသားမ်ား ႏႊင္းေပးပါ။
၄။ ငါးဖယ္ကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ နယ္ၿပီး ငါးဖယ္ကို အျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးကာ ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ေၾကာေပးၿပီး ပါးပါးလွီးေပးပါ။
၅။ ဒယ္ထဲ ဆီထည့္ ဆီပူလာမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ နႏြင္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး အသားႏႊင္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ေပးပါ။
၇။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ဆီျပန္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၈။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ပန္းေျခာက္၊ မႈိေျခာက္၊ ပဲေျခာက္၊ ငံုးဥ၊ ၾကက္သားခ်က္၊ ငါးဖယ္ တုိ႔ကို ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ရန္ အသင့္ျပင္ထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္ ျပန္တည္ထားပါ။
၂။ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သား၊ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲေျခာက္၊ ငါးဖယ္၊ ငုံးဥ တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ အဖံုးအုပ္ထားပါ။
၃။ အရသာအတြက္ ငါးငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား တု႔ိကုိ ထည့္ၿပီး ေရာေမႊလိုက္ပါ။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၄။ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ၾကာဇံခ်က္ ေလာင္းထည့္ပါ။အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္ကာ ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလးကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါၿပီ….
ေရွာက္သီးသုပ္
ေရွာက္သီး – ၂ လံုး (အခြံႏြာ၊ အေစ႔ထုတ္ၿပီး ေရွာက္သီး ႏႊာယူပါ)
ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၆ လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ပံု၁ ပံု
နံနံပင္ – အနညး္ငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ေရွာက္သီး – ၂ လံုး (အခြံႏြာ၊ အေစ႔ထုတ္ၿပီး ေရွာက္သီး ႏႊာယူပါ)
ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၆ လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ပံု၁ ပံု
နံနံပင္ – အနညး္ငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုထဲတြင္ (ေရွာက္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငပိ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ သၾကား) တုိ႔ကို ထည့္လုိက္ပါ။
၂။ သမေအာင္ လက္ျဖင္႔ ခပ္ဖြဖြ ေရာနယ္ၿပီး အေပၚမွ နံနံပင္အုပ္ကာ ၾကာဇံခ်က္ပူပူေလးနွင႔္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိ႔ ရပါၿပီ....
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုထဲတြင္ (ေရွာက္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငပိ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ သၾကား) တုိ႔ကို ထည့္လုိက္ပါ။
၂။ သမေအာင္ လက္ျဖင္႔ ခပ္ဖြဖြ ေရာနယ္ၿပီး အေပၚမွ နံနံပင္အုပ္ကာ ၾကာဇံခ်က္ပူပူေလးနွင႔္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိ႔ ရပါၿပီ....
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment