Friday, January 5, 2018

ဝက္သားတုတ္ထိုးလုပ္နည္း

ဝက္သားတုတ္ထိုးလုပ္နည္း





ဝက္သားတုတ္ထိုးကို ဆိုင္မွာဝယ္မစားပဲ အိမ္မွာ လုပ္စားရေအာင္ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ 
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
အခ်င္းတိုင္ ၂၅ က်ပ္သား 
အူခ်ိဳ ၂၀ က်ပ္သား 
အူမႀကီး ၂၅ က်ပ္သား 
ႏို႔အံုသား ၄၀ က်ပ္သား 
အူပိတ္ ၂၅ က်ပ္သား 
နားရြက္ တစ္ဖက္ 
လၽွာ တစ္ေခ်ာင္း 
ႏွလံုး တစ္ခု 
သံုးထပ္သား ၂၀ က်ပ္သား 
အသဲ ၁၀ က်ပ္သား 
ဘဲဥ ၃ လံုး 
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္ပါ။ 

ဝက္ကလီစာမ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးပါ။ 
အူခ်ိဳ၊ အခ်င္းတိုင္၊ ႏွလံုး၊ လၽွာ၊ ႏို႔အံုသား၊ နားရြက္၊ အသဲ၊ သံုးထပ္သားတို႔ကို မက်ည္းသီး၊ ဆား ႏွင့္ ေဆးပါ။ အရမ္းမေဆးပဲ စင္ရံုေဆးပါေနာ္။ 
အူမႀကီးကို ေရေဆးပါ။ ဒယ္အိုးပူပူမွာ အိုးကင္ပူကပ္ပါ။ အခၽြဲမ်ား ကုန္ေအာင္ ေမႊပါ။ ၿပီးမွ ဆား၊ သံပုရာသီး မက်ည္းသီးႏွင့္ ေဆးပါ။ အူပိတ္ကို ေျပာင္းျပန္လွန္ ဆား၊ မက်ည္းသီးႏွင့္ ပြတ္ေဆးပါ။ အခၽြဲမ်ား ကုန္လၽွင္ သံပုရာသီးႏွင့္ ထပ္ေဆးပါ။ ေျပာင္သြားလၽွင္ အတည့္ ျပန္လွန္ၿပီး ထပ္ေဆးပါ။ 
အားလံုးၿပီးမွ တစ္ေခ်ာင္းသို႔ ထပ္ထပ္ၿပီး သြတ္ပါ။ တူသံုးလို႔ ရပါတယ္။ အားလံုးၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း အရည္ညႇစ္ခ်ပါ။ ဆား၊ သၾကား (ၾကက္သားမႈန္႔)၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ တရုတ္ မဆလာ၊ အသားမဆလာ၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ တို႔ႏွင့္ ၃/၄နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲသို႔ ထည့္ႏွပ္ထားပါ။ 
ကၽြန္မကေတာ့ မနက္ခ်က္ရန္ ညထဲက ႏွပ္ထားပါတယ္။ ခ်က္ကာနီးလၽွင္ နာရီဝက္ခန္႔ ႀကိဳထုတ္ပါ။ ဆီပူပူမွာ သၾကား ထည့္ပါ။ ရဲလာလၽွင္ အသဲမွလြဲ၍ အားလံုးကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ေရခမ္းၿပီး ဝက္သားနီလာလၽွင္ ရပါၿပီ။ Pressure cooker ထဲသို႔ ေျပာင္းထည့္ပါ။ ေရႏို႔ဆီဘူး ၁ လံုးခြဲခန္႔ ထည့္ပါ။ နာနတ္ပြင့္ ၂ ပြင့္ခန္႔ ထည့္ပါ။ မိနစ္၂၀ ခန္႔ၾကာလၽွင္ ႏူးလြယ္ေသာ အသားမ်ားထုတ္ကာ က်န္ေသာအသားမ်ား
ႏူးသည္အထိ တည္ပါ။ 
အားလံုးရလၽွင္ ဆယ္ၿပီးက်န္ေသာ ေရျဖင့္ အသဲ ထည့္ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။ ဘဲဥျပဳတ္ ထည့္ပါ။ ဗန္းထည့္သို႔ ေျပာင္းထည့္ၿပီး မီးမၽွင္းမၽွင္းျဖင့္တင္ထားပါ။ ႀကိဳက္ရာကို လွီးၿပီး စားလို႔ ရပါၿပီရွင္။ 

အခ်ဥ္ရည္ 
မက်ည္းသီးကို ေရေဆးၿပီး ေရစိမ္ကာ ပြလာလၽွင္ ဇကာႏွင့္ အႏွစ္တိုက္ခ်ပါ။ ထန္းလၽွက္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ႀကိဳၿပီး သဲစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္ဆီထည့္ပါ။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ခ်င္းအရည္ ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္(ၾကက္သားမႈန္႔) ထည့္ပါ။ ေကာ္မႈန္႔ ဇြန္းေသးတစ္ဇြန္းခန္႔ ႀကိဳထည့္ပါ။ ကဲ.... အိမ္မွာသန္ ့ သန္ ့ရွင္းရွင္းနဲ ့ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္လုပ္စားလို ့ရၿပီေနာ္။
 

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment