Thursday, January 4, 2018

ငါးခူဟင္း

ငါးခူဟင္း





ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးခူ အေကာင္ႀကီး - ၁ ေကာင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၆ လံုုး (ထူထူ လွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီး - ၁ ဥ (ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥေသး - ၁ ဥ (ေထာင္းထားပါ)
ဂ်င္း - လက္တဆစ္ (ေထာင္းထားပါ)
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ - ၈ ေတာင့္ (ေထာင္းထားပါ)
နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၅ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား - အနည္းငယ္
မဆလာ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
အခ်ဳိမႈန္႔ - အနည္းငယ္

ျပဳလုုပ္နည္း
ငါးခူ အေကာင္ႀကီးကို သန္႔စင္ ေဆးေၾကာထားပါ။ ၿပီးလ်င္ ကြင္းထားသည့္ ငါးမ်ားကို ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမႈန္႔ နယ္ၿပီး အေပၚေရ တထပ္တင္း သြားေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။
အိုးထဲတြင္ ေၾကာ္ထားသည့္ ဆီ ၅ ဇြန္းကိုု ထည့္၍ ေရာေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ခ်င္း ၊ င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ တို ့ကို ဆီသတ္ပါ ။
ၾကက္သြန္ အေရာင္ေျပာင္း၍ အနံ႔ေမႊးလာလ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား လိပ္လာလ်င္ ေရေႏြး တခြက္ေက်ာ္ေက်ာ္ ထည့္ၿပီး အႏွစ္မ်ားရရန္ မီးေအးေအး ႏွင့္ အဖံုးအုုပ္၍ တည္ထားပါ ။
အနွစ္မ်ား ေသေသခ်ာခ်ာ ေၾကသြားလ်င္ ငါးေၾကာ္မ်ားကိုု ထည့္၍ အနွစ္မ်ားႏွင့္ ေရာစပ္ သမသြားေအာင္ အိုုးကို သာသာလႈပ္ ၊ အနွစ္မ်ားကို ဇြန္းျဖင့္ အေပၚဘက္မွ တင္ေပးပါ။
ၿပီးလ်င္ အရသာ အေပါ့အငံ ျမည္း၍ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၊ မဆလာ အနည္းငယ္ ျဖဴး၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္မ်ားမ်ားေလးႏွင့္ အင္မတန္ ေကာင္းသည့္ ငါးဟင္းတခြက္ ရပါၿပီ။


MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment