ၾကက္သားဟင္းနဲ ့ ျပည္ပလာတာ ခ်က္နည္း
ျပည္
ပလာတာ (၁၀ ေယာက္စာ)
ပလာတာ ၁၅ ခ်ပ္
ၾကက္သား ၅၀ က်ပ္သား
အာလူး ၃၅ က်ပ္သား
ကုလားပဲ ၂၀ က်ပ္သား
င႐ုတ္ပြေျခာက္ ၆ ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ ၄ လံုး
ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္
ကရေဝးရြက္ ၂ ခု
ပဲနံ ့သာေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ ဇြန္း
မဆလာ အနည္းငယ္
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
ေဂၚဖီထုပ္ တစ္စိတ္ (ျခစ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ ၅ လံုး (ပါးပါး လွီးထားပါ)
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
သံပုရာသီး ၅ လံုး
ပူစီနံ ၂ စည္း
ၾကက္သား ၅၀ က်ပ္သား
အာလူး ၃၅ က်ပ္သား
ကုလားပဲ ၂၀ က်ပ္သား
င႐ုတ္ပြေျခာက္ ၆ ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ ၄ လံုး
ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္
ကရေဝးရြက္ ၂ ခု
ပဲနံ ့သာေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ ဇြန္း
မဆလာ အနည္းငယ္
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
ေဂၚဖီထုပ္ တစ္စိတ္ (ျခစ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ ၅ လံုး (ပါးပါး လွီးထားပါ)
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
သံပုရာသီး ၅ လံုး
ပူစီနံ ၂ စည္း
ကုလားပဲမ်ားကို
(၃) နာရီခန္႔ ေရစိမ္ၿပီး ႏူးေအာင္ ျပဳတ္ထားပါ။ ပဲႏူးလွ်င္ အေအးခံ၍ ႀကိတ္စက္(Blender)
ထဲသို႔ ထည့္ႀကိတ္ကာ အိုးအႀကီးတစ္လံုးထဲသို႔ ေျပာင္းထည့္ထားပါ။
ၾကက္သားမ်ားကို
အရြယ္ေတာ္အတံုးမ်ား တံုး၍ ေရေဆးၿပီး အရသာမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ဆား ၊ မဆလာတို႔ျဖင့္ နယ္ကာ
ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ (၂)နာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
င႐ုတ္ပြေျခာက္ကို
ေရစိမ္၍ အေစ့ထုတ္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္းတို႔ႏွင့္ ေရာကာ ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ။
အာလူးမ်ားကို
အခြံခြာ၍ ေလးစိတ္စိတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ထို႔ေနာက္ အရသာမႈန္႔၊ ဆားတို႔ျဖင့္ နယ္ကာ
ဆီပူပူတြင္ (၃) မိနစ္ခန္႔ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ကာ ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။
ထိုဆီထဲသို႔
ကရေဝးရြက္ႏွင့္ ပဲနံ ့သာေစ့တို႔ကို ထည့္ေမႊၿပီး အနံ ့ေမႊးလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ အႏွစ္မ်ားကို
ထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။
အႏွစ္မ်ားေမႊး၍
ႂကြပ္လာလွ်င္ ၾကက္သားမ်ား ထည့္လံုးပါ။ အသားမ်ား က်စ္လာလွ်င္ အာလူးထည့္ေမႊၿပီး ေရေႏြးကို
နည္းနည္းခ်င္းစီ ထည့္၍ခ်က္ေပးပါ။
ၾကက္သားႏွင့္
အာလူးမ်ား ႏူးလာလွ်င္ ကုလားပဲအႏွစ္အိုးထဲသို႔ ထည့္ေမႊေပးပါ။
ထို႔ေနာက္
ေရေႏြးကို မပ်စ္မက်ဲ ေရာေပး၍ အရသာျမည္းကာ စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္ မီးပိတ္ေပးလို႔ရပါၿပီ။
စားခါနီးလွ်င္
ပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ ပလာတာမ်ား မႊထည့္ေပးၿပီး အေပၚမွ ၾကက္သားအာလူးပဲရည္ဆမ္း၊ ေဂၚဖီ၊
ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ပူစီနံႏွင့္ သံပုရာရည္ထည့္ကာ ေရာေမႊၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ...
Source:
ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment