Monday, January 1, 2018

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္




ေခါက္ဆြဲ ၁ စည္း ကို ျပဳတ္ကာ ေရေအးျဖင့္ တစ္ထပ္ေဆး၍ ေရစစ္ၿပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ ဟင္းခပ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (အေရာင္ 
ရင့္တာ ႀကိဳက္ရင္ ပိုထည့္)၊ ၾကက္သားမႈန္႔ ၁ ဇြန္းတို႔ကို ထည့္ၿပီး သမေအာင္ နယ္ထားပါ။ (နယ္ၿပီးရင္
အရသာ ျမည္းၾကည့္ၿပီး လိုသလို ျပဳျပင္ပါ။
ဝက္သား (သို ့) ၾကက္သား ၁၅ က်ပ္သားကို အတံုးေသးေသးလွီးကာ ဆား အနည္းငယ္ျဖင့္
နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီး ၆ မႊာ(ဓါးျပား ရိုက္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး၊ ေဂၚဖီ ၁ စိတ္၊ ဥနီ အေနေတာ္အရြယ္ ၂ လံုး၊ မုန္ညင္းရြက္ ၅ ရြက္ခန႔္ (တျခားမိမိ ႏွစ္သက္ေသာ အသီးအရြက္မ်ားလည္း ထည့္ႏိုင္သည္) ကို အေနေတာ္အရြယ္ မထူမပါး လွီးထားပါ။
ဆီ ၅ က်ပ္သားခန္႔ကို အပူေပး၍ လွီးထားေသာ ဝက္သားမ်ားထည့္ပါ။ ေရပါထည့္၍ က်က္ေအာင္
ေၾကာ္ပါ။ ဝက္သားႏူး၍ ဆီျပန္လာရင္ ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ကာ အနံ႔ေမႊးလာတဲ႔ အထိ ေမႊေၾကာ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ လွီးထားေသာ အသီးအရြက္မ်ား ထည့္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္
ၿပီး အစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ရံု ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ ထို႔ေနာက္ ႀကက္ဥ ၁ လံုး ေဖာက္ထည့္ကာ ထပ္မံ၍ ေမႊေပးပါ။
ၿပီးရင္ ေခါက္ဆြဲမ်ားထည့္၍ သမေအာင္ ေမႊေပးကာ ၃ မိနစ္ခန္ ့ထားၿပီးရင္ အေပၚမွ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလး ျဖဴးၿပီး ခ်လို႔ ရပါၿပီ။

 MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm



No comments:

Post a Comment