Monday, December 4, 2017

ႏို ့ဆီကိတ္

ႏို ့ဆီကိတ္ (Condensed milk pound cake)

ဒီႏို ့ဆီကိတ္ေလးက စားလို ့လဲအရမ္းေကာင္းလို ့ေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ အိမ္မွာႏို ့ဆီကိတ္မုန္ ့ေလးကိုု လုပ္ၾကည့္တာ မထင္မွတ္ေလာက္ေအာင္ကိုေကာင္းလို ့ သူမ်ားေတြလဲသိေအာင္လို ့ျပန္ေရးမယ္ဆိုျပီး ေရးျဖစ္တာပါ။ ႏြားႏို ့နဲ ့သၾကားအစား ႏို ့ဆီကိုုသုုံးထားတာပါ။ အရမ္းအနံ ့ေမႊးၿပ
ီး စားရတာ အရမ္းမခ်ိဳပဲ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္။



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (ကိတ္မုုန္ ့၂ လုံးစာ အတြက္)
၁။ ဂ်ံဳ မႈန္ ့- ၁ ခြက္ နွင့္ ခြက္ သုုံးပုုံ တပုုံ
၂။ မုန္ ့ဖုတ္ေဆာ္ဒါ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ သၾကား - ခြက္ သုံးပုံ တ ပုုံ
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပုုံတပုုံ
၅။ ေထာပတ္ - ၁ ခြက္
၆။ ၾကက္ဥ - ၃ လုုံး
၇။ ႏို ့ဆီ - ခြက္ ေလးပုုံ ၃ ပုုံ
၈။ ဗင္နီလာအနံ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္ (မထည့္လဲရပါတယ္)

( ၁ ခြက္ = 240ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ Electric hand mixer (လွ်ပ္စစ္ေမႊစက္) ကို အသုံးျပဳလ်ွင္ ပိုုေကာင္းပါတယ္။ မရွိလွ်င္ နာနာ ခေလာက္ေပးမွ ကိတ္မုန္ ့ပြပြေလးရပါမယ္။ မုန္ ့ဖုတ္မည့္ အိုးကိုု 350'F (180'C) မွာ အပူေပးထားပါ။ 
၂။ ဂ်ံဳမႈန္ ့၊ baking powder ႏွင့္ ဆားတိုု ့ကိုေရာ၍ ဇကာခ်ေပးပါ။ ( ဂ်ံဳခဲေလးေတြ မပါေအာင္လို ့ပါ)   ဇကာေပၚမွာ ဂ်ံဳလုံးေလးမ်ားက်န္ေနရင္ လႊင့္ပစ္လိုုက္ပါ။
၃။ သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ခေလာက္ေပးပါ။ ( ၂ မိနစ္ခန္ ့) နာနာခေလာက္ပါ။
၄။ ထုိ ့ေနာက္ ႏို ့ဆီကို ထည့္၍ ၁ မိနစ္ခန္ ့နာနာခေလာက္ပါ။
၅။ ဂ်ံဳမႈန္ ့အေရာကို တ၀က္ဆီထည့္၍ သမေအာင္ခေလာက္ပါ။ 
၆။ ထို ့ေနာက္ ၾကက္ဥႏွင့္ ဗင္နီလာအနံ ့ကိုုထည့္၍ ၂ မိနစ္ခန္ ့ခေလာက္ပါ။
မုန္ ့ႏွစ္မ်ားပြပြေလးရလာပါလိမ့္မည္။
၇။ မုန္ ့ဖုတ္မည့္ခြက္ကိုု ေထာပတ္သုပ္၍ မုန္ ့ႏွစ္မ်ားကိုုထည့္ၿပီး အပူေပးထားေသာ အိုးထဲမွာ မိနစ္ ၄၀ (သိုု ့) မိနစ္ ၅၀ ထည့္ဖုတ္ပါ။ မုန္ ့သားက်က္မက်က္ကိုု သြားၾကားထိုုးတံျဖင့္ မုန္ ့နွစ္ရဲ ့အလယ္ကိုုထိုးၾကည့္ပါ။ သြားၾကားထိုုးတံမွာ မုန္ ့ႏွစ္မ်ားကပ္မပါလာလွ်င္ ကိတ္မုန္ ့က်က္ပါၿပီ။
(အရမ္းေသးတဲ့အိုးနဲ ့ကိတ္မုန္ ့ဖုတ္လွ်င္ အေပၚယံေတြတူးတတ္ပါတယ္။ မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ေနရင္ ကိတ္မုန္ ့က်က္မက်က္စမ္းၾကည့္ပါ )
Source: Ei San's Homemade Inspiration

 MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm



No comments:

Post a Comment