လက္ဖက္စားရင္၊ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္ရင္ ဘယ္လို ေကာင္းက်ဳိးေတြ
ရႏိုင္သလဲ...
လက္ဖက္စိမ္း၊ လက္ဖက္မည္း၊ အူလြန္၊ အျဖဴေရာင္လက္ဖက္ စတာေတြက
အရသာမတူညီၾကသလို ေဆးဖက္၀င္အာနိသင္ေတြလည္း အသီးသီးရွိၾကပါတယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္ေတြကို
ေရေႏြးပူပူထဲ စိမ္ၿပီး လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းအျဖစ္ေသာက္သံုးေလ့ရွိသလို လက္ဖက္ရြက္ကိုပဲ
ႏွပ္ၿပီး စားေလ့လည္း ရွိၾကပါတယ္။ လတ္ဆတ္တဲ့လက္ဖက္ရြက္ ျဖစ္ဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါတယ္။
လက္ဖက္မွာ ေအာက္ပါက်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ ရွိေနပါတယ္။
လက္ဖက္ရြက္မွာပါတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြက ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါလို
ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ျပႆနာေတြကို ျဖစ္ႏိုင္ေျခေလ်ာ့က်ေစသလို ျဖစ္ၿပီးသား ႏွလံုးေရာဂါကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။ ေမရီလန္းေဆးစင္တာတကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ လက္ဖက္စိမ္းဟာ ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ျမင့္တက္ေစၿပီး မေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္းဆိုပါတယ္။
ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ျပႆနာေတြကို ျဖစ္ႏိုင္ေျခေလ်ာ့က်ေစသလို ျဖစ္ၿပီးသား ႏွလံုးေရာဂါကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။ ေမရီလန္းေဆးစင္တာတကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ လက္ဖက္စိမ္းဟာ ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ျမင့္တက္ေစၿပီး မေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္းဆိုပါတယ္။
လက္ဖက္မွာပါတဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္နဲ႔ ပိုလီဖီေနာ ျဒပ္ေပါင္းေတြက
ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့အစြမ္းရွိပါတယ္။ ဥပမာေျပာရရင္ လက္ဖက္စိမ္းမွာပါတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြက အူေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစသလို အဆစ္ေရာင္ရမ္းနာေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈကိုလည္း ဟန္႔တားႏိုင္ပါတယ္။ အမည္းေရာင္လက္ဖက္မွာလည္း ပိုလီဖီေနာျဒပ္ေပါင္းပါ၀င္တာေၾကာင့္
ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ တခ်ဳိ႕ ေလ့လာမႈေတြအရ လက္ဖက္ထဲက ဘီတာကယ္႐ိုတင္းနဲ႔ အယ္လ္ဖာတိုကိုဖီေရာဆိုတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ႏွစ္မ်ဳိးေၾကာင့္ ေဆးလိပ္ေသာက္သူေတြမွာ
ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ႏႈန္းေလ်ာ့က်တယ္လို႔ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။
ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့အစြမ္းရွိပါတယ္။ ဥပမာေျပာရရင္ လက္ဖက္စိမ္းမွာပါတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြက အူေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစသလို အဆစ္ေရာင္ရမ္းနာေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈကိုလည္း ဟန္႔တားႏိုင္ပါတယ္။ အမည္းေရာင္လက္ဖက္မွာလည္း ပိုလီဖီေနာျဒပ္ေပါင္းပါ၀င္တာေၾကာင့္
ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ တခ်ဳိ႕ ေလ့လာမႈေတြအရ လက္ဖက္ထဲက ဘီတာကယ္႐ိုတင္းနဲ႔ အယ္လ္ဖာတိုကိုဖီေရာဆိုတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ႏွစ္မ်ဳိးေၾကာင့္ ေဆးလိပ္ေသာက္သူေတြမွာ
ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ႏႈန္းေလ်ာ့က်တယ္လို႔ ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။
လက္ဖက္မွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ အမ်ားအျပား
ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ဆဲလ္ေတြ ထိခိုက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္သလို
ထိခိုက္ထားတဲ့ဆဲလ္ပ်က္စီးမႈကိုလည္း
ျပန္လည္ျပဳျပင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြက ကင္ဆာအႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစသလို ကူးစက္ပိုး၀င္မႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ျပန္လည္ျပဳျပင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြက ကင္ဆာအႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစသလို ကူးစက္ပိုး၀င္မႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း အမ်ားအျပား ေသာက္သံုးသူေတြဟာ အစာအိမ္ကင္ဆာ၊
အစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္း စနစ္ကင္ဆာနဲ႔ ဆီးအိတ္ကင္ဆာစတဲ့
ကင္ဆာေရာဂါတခ်ဳိ႕ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈေတြအရ သိရပါတယ္။
ကင္ဆာေရာဂါတခ်ဳိ႕ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈေတြအရ သိရပါတယ္။
လက္ဖက္ရြက္မွာ ပါ၀င္တဲ့ ဖလို႐ိုက္ဟာ အ႐ိုးေတြနဲ႔ သြားေတြကို
သန္စြမ္းေစၿပီး သြားပိုးစားတာကို တြန္းလွန္ေပးပါတယ္။
လက္ဖက္စိမ္းရြက္ဟာ စိတ္နဲ႔ခႏၶာကို အပန္းေျပေစတဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။
ဒါက လက္ဖက္စိမ္းမွာ ပါတဲ့ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ L-Theanine ေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။
L-Theanine က ဗဟိုအာ႐ံုေၾကာစနစ္ကို ေကာင္းတဲ့သက္ေရာက္မႈရွိေစၿပီး စိတ္အပန္းေျပေစတာ၊ အေကာင္းျမင္တာနဲ႔ စိတ္တည္ၿငိမ္တာစတဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြကို ျဖစ္ေစပါတယ္။
L-Theanine က ဗဟိုအာ႐ံုေၾကာစနစ္ကို ေကာင္းတဲ့သက္ေရာက္မႈရွိေစၿပီး စိတ္အပန္းေျပေစတာ၊ အေကာင္းျမင္တာနဲ႔ စိတ္တည္ၿငိမ္တာစတဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြကို ျဖစ္ေစပါတယ္။
အမ်ဳိးသမီးကိုးေထာင္ေက်ာ္ကို ေလ့လာခဲ့တဲ့ ဂ်ပန္ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ
တစ္ေန႔မွာ ေရေႏြးၾကမ္း ငါးခြက္ေအာက္ ေလွ်ာ့ေသာက္တဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ
ေလျဖတ္ႏိုင္ေျခ ႏွစ္ဆ ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။ လက္ဖက္ထဲမွာပါတဲ့ ဖီေနာဓာတ္ဟာ
ကိုလက္စထေရာ ကပ္ၿငိမႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး ေသြးေၾကာေတြကို
က်န္းမာေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစပါတယ္။
လက္ဖက္စားတဲ့အခါ မႈိတက္ေနတာ မျဖစ္ေစဖို႔ အထူးသတိထားသင့္ပါတယ္။
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment