ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေမႊး ထမင္းေၾကာ္
ဒီထမင္းေၾကာ္မွာ ၾကက္အူေခ်ာင္း/ ၀က္အူေခ်ာင္း ပါတာမို ့ခ်ိဳတဲ့အရသာရယ္၊
မုုန္ညွင္းခ်ဥ္/
ရွမ္းခ်ဥ္ပါလို ့ခ်ဥ္တဲ့အရသာရယ္၊ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့နည္းနည္းထည့္ထားလိုု ့စပ္တဲ့
အရသာရယ္၊ နံနံပင္အရိုးကိုု အသုံးျပဳထားလို ့ေမႊးတဲ ့အရသာရယ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ စားလို
့ေကာင္းသလိုု ျပဳလုပ္လို ့လဲလြယ္လို ့လုုပ္စားၾကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ထမင္း - ထမင္းေပါင္းအိုုးမွ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ျဖင့္ ဆန္ ၂ ခြက္ ခ်က္ထားေသာ ထမင္း
၂။ ၀က္အူေခ်ာင္း (သို ့) ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၁၀ သား
၃။ ၾကက္ဥ - ၂ လုုံး
၄။ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ (သိုု ့) ရွမ္းခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
၅။ မုန္လာဥနီ - ၁ ဥ
၆။ ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္အရိုး - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မႊာ
၈။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ သၾကား (သိုု ့) အခ်ိဳမႈန္ ့-လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ၾကက္သားမႈန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၂။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္အူေခ်ာင္း(သို ့) ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ မုန္လာဥနီ၊ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္(သိုု ့) ရွမ္းခ်ဥ္တိုု ့ကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ ၾကက္ဥကိုု ခေလာက္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုုေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးတခုထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ထည့္၊ အပူေပးၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကိုု ထည့္၍ေမႊေၾကာ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ထားပါ။
၃။ ၾကက္ဥေၾကာ္ထားေသာ ဒယ္အိုုးထဲကို ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ထပ္ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုုဆီသတ္ပါ။
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာလွ်င္ ၀က္အူေခ်ာင္း (သို ့) ၾကက္အူေခ်ာင္းကိုု ထည့္ေၾကာ္ပါ။ က်က္လွ်င္ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ နွင့္မုန္လာဥနီတို ့ကိုုထည့္ပါ။
၅။ ထို ့ေနာက္ ထမင္းကိုထည့္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား(သိုု ့)အခ်ိဳမႈန္ ့၊ ၾကက္သားမႈန္ ့၊ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ထမင္း - ထမင္းေပါင္းအိုုးမွ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ျဖင့္ ဆန္ ၂ ခြက္ ခ်က္ထားေသာ ထမင္း
၂။ ၀က္အူေခ်ာင္း (သို ့) ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၁၀ သား
၃။ ၾကက္ဥ - ၂ လုုံး
၄။ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ (သိုု ့) ရွမ္းခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
၅။ မုန္လာဥနီ - ၁ ဥ
၆။ ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္အရိုး - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မႊာ
၈။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ သၾကား (သိုု ့) အခ်ိဳမႈန္ ့-လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ၾကက္သားမႈန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၂။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၀က္အူေခ်ာင္း(သို ့) ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ မုန္လာဥနီ၊ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္(သိုု ့) ရွမ္းခ်ဥ္တိုု ့ကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုုံးထားပါ။ ၾကက္ဥကိုု ခေလာက္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုုေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးတခုထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ထည့္၊ အပူေပးၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကိုု ထည့္၍ေမႊေၾကာ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ထားပါ။
၃။ ၾကက္ဥေၾကာ္ထားေသာ ဒယ္အိုုးထဲကို ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း ထပ္ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုုဆီသတ္ပါ။
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာလွ်င္ ၀က္အူေခ်ာင္း (သို ့) ၾကက္အူေခ်ာင္းကိုု ထည့္ေၾကာ္ပါ။ က်က္လွ်င္ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ နွင့္မုန္လာဥနီတို ့ကိုုထည့္ပါ။
၅။ ထို ့ေနာက္ ထမင္းကိုထည့္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား(သိုု ့)အခ်ိဳမႈန္ ့၊ ၾကက္သားမႈန္ ့၊ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့
တိုု ့ကိုုထည့္၍ေၾကာ္ပါ။ အနွံ ့ျဖစ္သြားရင္ ေနာက္ထပ္
၂ မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ၿပီး နံနံပင္အရိုးမ်ားႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္ဥတို ့ကိုုထည့္၍ႏွံ
့ေအာင္ေၾကာ္ပါ။
၆။ ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေမႊးထမင္းေၾကာ္ကို သုုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
၆။ ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေမႊးထမင္းေၾကာ္ကို သုုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment