Thursday, December 21, 2017

မုန္႔ျပားသလက္

မုန္႔ျပားသလက္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဆန္မႈန္ ့ - ၅ ခြက္
တေဆး - ၂ ဇြန္းခြဲ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆား - ၁ ဇြန္းခြဲ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ေရ - ၆ ခြက္
နံနံပင္ - ၁ ခြက္ (ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁ ခြက္ (ပါးပါးလွီး)
ပဲျပဳတ္ - ၂ ခြက္
ဆီ

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဆန္မႈန္ ့၊ ဆား ၊ တေဆးႏွင့္ ေရတို ့ကို ႏွံ ့ေအာင္နယ္၍ အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ တစ္ညထားပါ။ (မနက္စားရန္အတြက္ မုန္႔ႏွစ္ကို ညကတည္းက ေဖ်ာ္ထားမွ ေကာင္းပါသည္။ ညေနခင္း စားမည္ဆိုလ်င္လည္း မနက္အေစာပိုင္းမွ မုန္႔နွစ္ကို ေဖ်ာ္ထားရပါမည္)
၂။ မကပ္ေသာ ဒယ္အုိး အေသးကို ဆီအနည္းငယ္ သုပ္ၿပီး မီးအပူေပးပါ။ မီးဖို၏ မီးက အေရးႀကီးပါသည္။ မပူလြန္းေသာမီး ၊ မီးကို အေနေတာ္သာထား၍ မုန္႔လုပ္ပါ။
၃။ အိုးပူလာလွ်င္ မုန္႔ႏွစ္ကို ထမင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၁ ဇြန္းခြဲခန္ ့ထည့္ပါ။
၄။ မုန္႔ႏွစ္ထည့္ၿပီးလွ်င္ ပဲျပဳတ္ ၊ နံနံပင္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို ့ကို ျဖဴးထည့္ပါ။ ၿပီးလ်င္ ဒယ္အိုးကို အဖံုးအုပ္ၿပီး ၂ မိနစ္ခန္ ့ထားပါ။
၅။ ဒယ္အိုးကို မၾကာခဏ ဆီသုတ္တံေလးႏွင္႔ မုန္႔မထည့္မီ သုတ္သုတ္ေပးပါ။ မုန္ ့ႏွစ္မကပ္ေစရန္ႏွင့္ မုန္႔ကို အိုးထဲမွ အလြယ္တကူ ဆည္ယူႏိုင္ရန္အတြက္ ျဖစ္ပါတယ္။
၆။ မုန္႔ျပားသလက္ကို ႏွမ္းဆားေထာင္း ၊ ဆီ၊ ဆားတို ့ႏွင့္ တြဲ၍ စားေလ႔ရွိပါတယ္။ 
အင္မတန္မွ လြယ္ကူၿပီး အိမ္တြင္လုပ္လ်ွင္ ဆီသန္႔သန္႔နွင့္ စားရပါတယ္။




Source: Food At Home

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment