Monday, December 4, 2017

ၾကက္ေတာင္ပံ အစပ္ေၾကာ္

ၾကက္ေတာင္ပံ အစပ္ေၾကာ္ (Buffalo Chicken Wings)

အနံ ့ေရာ အရသာေရာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ငရုတ္သီးေဆာ့နဲ ့လုုပ္ထားလို ့
စပ္စပ္ေလးနဲ ့အရသာအေတာ္ရွိတဲ ့အစာတခုျဖစ္ပါတယ္။ ထမင္းနဲ ့လည္းစားလိုု ့ရသလို
သူ ့ခ်ည္းပဲလဲစားလိုု ့ရပါတယ္။ လုပ္နည္းကလဲလြယ္ကူပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္။ မလုပ္စားျဖစ္ေသးရင္လဲ Share ထားလိုက္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ေတာင္ပံ နွင့္ ေတာင္ပံအရင္း -၂ ေပါင္ (သိုု ့) ၅၀ သား
၂။ အေၾကာ္မႈန္ ့ - ခြက္ တ၀က္
၃။ အေရာင္တင္မႈန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံတပုံ
၄။ ငရုတ္သီးမႈန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပုုံ
၅။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံတပုံ
၆။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း (ေထာပတ္အစားဆီကိုုသုုံးလို ့လဲရပါတယ္။
ေထာပတ္နဲ ့ဆိုပိုေမႊးပါတယ္။)
၇။ ငရုတ္ေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႈန္ ့(garlic powder) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၉။ ငရုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပုုံ တပုုံ
၁၀။ ေၾကာ္ရန္ဆီ

( ၁ ခြက္ = 240ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကိုသန္ ့စင္ၿပီး ေရေျခာက္ေအာင္လုုပ္ထားပါ။
၂။ အေၾကာ္မႈန္ ့၊ အေရာင္တင္မႈန္ ့၊ငရုတ္သီး မႈန္ ့၊ဆားတိုု ့ကိုုသမေအာင္လုုပ္ပါ။ ထို ့ေနာက္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကိုုအေၾကာ္မႈန္ ့မ်ားျဖင့္ သမေအာင္နယ္ပါ။ အနည္းဆုုံး ၁ နာရီခန္ ့ႏွပ္ထားပါ။ 
၃။ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ရန္အတြက္ ဆီကိုုအပူေပးၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကိုုထည့္ေၾကာ္ပါ။ အရမ္းႀကီးၾကြပ္ေနေအာင္မေၾကာ္ရပါ။ နည္းနည္းညိဳလာလွ်င္ ဆီအိုုးမွဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။
၄။ အျခားဒယ္အိုးတခုထဲတြင္ ေထာပတ္၊ ငရုုတ္ေဆာ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအမႈန္ ့ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းတိုု ့ကိုထည့္၍ ေထာပတ္အရည္ေပ်ာ္သည္အထိ တည္ပါ။ အရည္ေပ်ာ္လာလွ်င္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကိုု ထည့္ပါ။ အႏွစ္မ်ား ပ်စ္လာၿပီး ၾကက္ေတာင္ပံမွာ ကပ္သြားသည္အထိလွိမ့္ပါ။
၅။ အနံံ ့ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးနဲ ့အရသာအလြန္ရွိတဲ ့ၾကက္ေတာင္ပံအစပ္ေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။




MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm



No comments:

Post a Comment