Wednesday, December 6, 2017

"ခ်ဥ္ငန္စပ္ၾကာဇံျပဳတ္ျပဳလုပ္နည္း"

"ခ်ဥ္ငန္စပ္ၾကာဇံျပဳတ္ျပဳလုပ္နည္း" 🍜
ဒီေန႔ေတာ့ ၾကာဇံျပဳတ္ကို စားေနက်အတိုင္းမစားဘဲပိုစားေကာင္းတ့ဲ အရသာေလးျဖစ္ေအာင္ လုပ္စားၾကည့္တာ အရမ္းစားေကာင္းၿပီး လြယ္ကူလို႔တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္.... 






"ခ်ဥ္ငန္စပ္ၾကာဇံျပဳတ္ျပဳလုပ္ရန္" အတြက္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေဝေဝ ၾကာဇံ ၂ ထုပ္
၂။ မုန္ညင္းရြက္၂ စည္း (ပုံပါအတိုင္း)
၃။ ပဲျပား ၁ တုံး
၄။ ၾကက္ေသြးခဲ ၁ ခဲ
၅။ ၾကက္ဥေခ်ာင္း ၁ ေခ်ာင္း (CP)
၆။ ငုံးဥ ၆ လုံး
၇။ င႐ုတ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္/သံပုရာသီး ၁ လုံး
"ခ်ဥ္ငန္စပ္ၾကာဇံျပဳတ္ျပဳလုပ္နည္း" အဆင့္ဆင့္
၁။ မုန္ညင္းရြက္ေတြကို ေရေဆးထားပါ။ ပဲျပား/ ၾကက္ေသြးခဲ/ ၾကက္ဥေခ်ာင္းေတြကို အတုံးေလးေတြလွီးထားပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ သံပုရာသိီးကို အစိတ္ေတြစိတ္ထားပါ။
၂။ မုန္ညင္းရြက္နဲ ့ငုံးဥေတြက္ို ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ ျပဳတ္ထားၿပီး ငုံးဥေတြကို အခြံခြာထားပါ။
၃။ ပဲျပား၊ ၾကက္ေသြးခဲ၊ ၾကက္ဥေခ်ာင္း အတုံးလွီးထားတာေတြကို ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ (၁၀မိနစ္ခန္႔) ျပဳတ္ေပးပါ။
၄။ ေဝေဝၾကာဇံ ၂ထုပ္ကို ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးရင္သူ႔ထဲမွာပါတ့ဲ အစာပလာ(အမႈန္႔ေတြ၊ ဆီေတြက္ိုထညၿ့္ပီးေမႊေပးပါ)
၅။ ၾကာဇံျပဳတ္ထဲကို ပါးပါးလွီးထားတ့ဲ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြရယ္၊ သံပုရာသီး ၃ စိတ္ရယ္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ ၿပီးရင္ ခုနကျပဳတ္ထားတ့ဲ မုန္ညင္းရြက္၊ ငုံးဥ၊ ပဲျပား၊ ၾကက္ေသြးခဲ၊ ၾကက္ဥေခ်ာင္းေတြကို ထည့္ပါ။
(အေပါ့အငန္ျမည္းၾကည့္ပါ ၊ လိုအပ္လွ်င္ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ဆားအနဲငယ္ဆီထည့္ေပးပါ)
၆။ ကဲ....ေနာက္ဆုံးေတာ့ အရသာရွိလွတ့ဲ "ခ်ဥ္ငန္စပ္ၾကာဇံျပဳတ္ေလး"ကိုသုံးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။
(အရသာက ေၾကးအိုးခ်ဥ္ငန္စပ္ေလးနဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္တူပါတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ စားရတာအရမ္းေကာင္းတယ္)
လြယ္ကူၿပီး အရသာရွိလို႔ လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦးလို႔ ....
Source: Zunpwint Htin


MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment