ငွက္ေပ်ာဖူးသုုတ္
၁။ ငွက္ေပ်ာဖူးရဲ႕ အခြံအမာမ်ားကို ခြာၿပီး၊ အတြင္းဘက္မွ
အူတိုင္အမာကိုထုတ္ၿပီး၊ မိမိႏွစ္သက္သလို အထူ အပါးလွီးပါ။
၂။ ေရဇလံုထဲတြင္ ဆားထည့္ၿပီး၊ လွီးထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖူးကို
ခဏစိမ္ထားပါ။
၃။ ေရေႏြးတည္ၿပီး ဆူလာလွ်င္ ဆႏြင္းမႈန္႔ ထည့္ၿပီး၊ လွီးထားေသာ
ငွက္ေပ်ာဖူးကို ႏူးေအာင္ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ ပါက အဖူးတြင္ပါေသာ အစီးမ်ားပါ
ထြက္သြားပါမည္။
၄။ ငွက္ေပ်ာဖူးႏူးလ်င္ ေရေႏြးမ်ားသြန္ၿပီး၊ ေရေအးေအာက္တြင္
ေဆးခ်ၿပီး၊ ေရၫွစ္၍ ေရစစ္ထားေပးပါ။
၅။ စားေတာ့မည္ဆိုလ်င္ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္ ့၊ ၾကက္သြန္နီစိမ္း
ပါးပါးလွီး (ႏွစ္သက္မွ ထည့္ပါ)၊ ေျမပဲအက်က္ (မ ညက္တညက္ေထာင္း) ၊ ငံျပာရည္၊
ဆားအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ/ နီ ဆီခ်က္ (ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာသံုးပါ)၊ ပင္ စိမ္း (သို႔မဟုုတ္)
ရွမ္းနံနံ ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာသီး တျခမ္း ၫွစ္၍ ႏွံ႔ စပ္ေအာင္ သုတ္ပါ။ င႐ုပ္သီး
အစပ္ ႏွစ္သက္ ပါက အေလွာ္မႈန္႔၊ င႐ုပ္စိမ္း ပါးပါးလွီး (သို႔မဟုတ္)
င႐ုပ္ေျခာက္ေၾကာ္ကို အေတာင့္လိုက္ကိုက္၍ စားႏိုုင္ပါ သည္။
လူႏွင့္တည့္ၿပီး အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာဖူးသုတ္ကို
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Source: WinWin KT for FOOD@HOME
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment