Wednesday, December 27, 2017

ရွမ္းခ်ဥ္ ထမင္းေၾကာ္

ရွမ္းခ်ဥ္ ထမင္းေၾကာ္



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ရွမ္းခ်ဥ္ - 100 g
ထမင္း - ၁ လံုး
ပုစြန္ - ၁၀ သား
CP ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၂ ေခ်ာင္း
ဂဏန္းေခ်ာင္း - ၂ ေခ်ာင္း
ဝက္အူေခ်ာင္း - ၅ က်ပ္သား
ပဲျပား - (၁) ဝက္
မုန္လာဥနီ (ႀကီး) - (၁) ဝက္
ဘိုစားပဲ - ၅ ေတာင့္
ပန္းပြင့္ - အနည္းငယ္
မုန္ညင္းထုပ္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သားမႈန္႔ - ၁ ဇြန္း(စားပြဲတင္)
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ၁ ဇြန္း(စားပြဲတင္)
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ၁ ဇြန္း(စားပြဲတင္)
သၾကား - ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မႊာ
ငရုတ္ပုေထာင္း - အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ

ျပဳလုုပ္နည္း
ပုစြန္ကို အခြံခြာ ခ်ီးထုတ္ ေရေဆးထားပါ ။
ၾကက္အူေခ်ာင္း ၊ ဝက္အူေခ်ာင္း ၊ ဂဏန္းေခ်ာင္း ၊ အသီးအရြက္ ၊ ရွမ္းခ်ဥ္တို႔ကို လွီးထားပါ ။
ထမင္းကို ၾကက္သားမႈန္႔ အနည္းငယ္ျဖင့္ နယ္ထားပါ ။
ဝက္အူေခ်ာင္း ၊ ၾကက္ဥကို ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ ထားပါ ။
အိုးထဲသို႔ ဆီ ၃ ဇြန္းခန္ ့ထည့္ၿပီး ၊ ပူလာလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား ရိုက္ထည့္ပါ ။ ပုစြန္ ထည့္ပါ ။
ငရုတ္ပု ေထာင္းထည့္ပါ ။ ၾကက္အူေခ်ာင္း ၊ ဂဏန္းေခ်ာင္း ၊ ပဲျပားထည့္ပါ ။ ခဏေမႊၿပီးလၽွင္ ရွမ္းခ်ဥ္ ထည့္ပါ ။
၂ မိနစ္ေလာက္ေနလၽွင္ အသီးအရြက္မ်ား ထည့္ပါ ။ သၾကား ၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္ ၊ ၾကက္သားမႈန္႔ ထည့္ၿပီး ေမႊပါ ။
အသီးအရြက္မ်ား ရလၽွင္ နယ္ထားေသာ ထမင္းထည့္ၿပီး ေမႊပါ ။
အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္လၽွင္ ၾကက္သြနၿ္မိတ္ ၊ ငရုတ္ေကာင္း ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး ၂ စက္ခန္႔ ထည့္၍ ရပါၿပီရွင္။

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm



No comments:

Post a Comment