Wednesday, December 27, 2017

ၾကက္ေျခေထာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္

ၾကက္ေျခေထာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္





 ၾကက္ေျခေတာက္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္က ခ်က္ရလြယ္မွလြယ္ေနာ္။
၁။ ၾကက္ေျခေထာက္ကို သန္႔ရွင္းေရး လုပ္ၿပီး နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္ ၁ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း) ခ်က္မည့္ အိုးထဲကို ထည့္ပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး ၈ စိပ္ စိပ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ တျပား႐ိုက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လံုးကို ၈ စိပ္စပ္၊ စပါးလင္ ၁ ေခ်ာင္းကို တျပား႐ိုက္၊ နံနံပင္ အျမစ္ ၃ ခုကို ထု၊ င႐ုပ္သီး အစိမ္း ၅ ေတာင့္ကို ကြဲ႐ုံ ထုထားတာေတြ အားလံုးကို ၾကက္ေျခေထာက္ ထည့္ထားသည့္ အိုးထဲထည့္ၿပီး ေရကို ၾကက္ေျခေထာက္ ျမဳပ္႐ုံ ထည့္၍ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ ။
၃။ ၾကက္ေျခေထာက္ ႏူးသည္အထိ ေရကို နဲနဲစီ ထည့္ပါ ။
၄။ ၾကက္ေျခေထာက္ႏူး၍ ဟင္းရည္ ပြက္လ်င္ ေရွာက္ရည္ၫွစ္၊ ဆား အနည္းငယ္ ခပ္ၿပီး လွီးထားသည့္ င႐ုပ္သီး အနီျဖဴး၊ နံနံပင္ မ်ားမ်ားအုပ္၍ စားလို႔ရပါၿပီ ။
တကယ့္ကို အနံ႔ အရသာ နင့္ ျပည့္စံုၿပီး စားလို ့ၿမိန္မယ့္ ဟင္းတခြက္ပါ။
Source: FOOD@HOME

MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment