Tuesday, December 12, 2017

ဆိတ္စြပ္နံျပား

ဆိတ္စြပ္နံျပား 🥘
ဆိတ္စြပ္နံျပား လုပ္နည္းကေတာ့
ဆိတ္ရိုးႏွင့္ နံရိုးကို ေရေဆး၍ ဆား ၊နႏြင္း ၊ မဆလာႏွင့္ နယ္ထားပါ။
အိုးတစ္လံုးထဲသို႔ ဆိတ္ရိုး ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း ၊ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ထည့္ၿပီး လံုးခ်က္ခ်က္ပါ။
ၿပီးရင္ ေရထည့္ၿပီးမိနစ္ ၃၀/၄၀ ခန္႔တည္ပါ။ ကုလားပဲျခမ္းကို
ေရ ၂ နာရီခန္ ့စိမ္ၿပီး ေရေဆးကာျပဳတ္ပါ။ ႏူးလၽွင္ေျခထားပါ။
အိုးထဲသို႔ ဆီပါေလကာထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။ နႏြင္း ၊ငရုတ္ပုေထာင္း အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ ထည့္ပါ။ ၿပီးလၽွင္ ပဲျပဳတ္ရည္ ထည့္ပါ။
ေရလိုသေလာက္ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလၽွင္ ဆိတ္ရိုးျပဳတ္ထည့္၍ ထပ္ဆူေအာင္ တည္ပါ။
ၾကာၾကာတည္ရင္ ပိုေကာင္းပါသည္။
ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါ ။ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ၁ ဇြန္းခန္႔ ထည့္ပါ။
အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္လၽွင္ မဆလာ၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ထည့္၍ ရပါၿပီ။
အခ်ဥ္အတြက္ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ဥနီ၊ သခြားသီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးပါ။
ဆား၊ သံပုရာသီး ညႇစ္ထည့္ၿပီး ပူစီနံ ပါးပါးလွီးထည့္ကာ ရပါၿပီရွင္။
ဆိတ္ရိုးျပဳတ္ခ်ိန္ ပဲကို ေရစိမ္ေရေဆးၿပီး တစ္ခါထဲ ထည့္ခ်က္လဲ ရပါတယ္ရွင္။




Source: ခ်က္ၾကစုိ႔

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment