တုတ္ထိုးစံုျပဳလုပ္နည္း
ငါးဖယ္ ၁၅ က်ပ္သား
အာလူးေသး ၂၀ က်ပ္သား
သခြားသီး ၂လံုး
ပဲျပား ၂ တံုး
ပဲေသြး ၅ ခု
ငံုးဥ ၁၅ လံုး
အသားတု ၁ထုပ္
ငါးဖယ္မ်ားကို အရသာမႈန္႔ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ႏွင့္ ဆားတို႔ကိုထည့္၍ ေစးေနေအာင္နယ္ကာ အလံုးခၽြန္ေလးမ်ားျပဳလုပ္၍ ဆီပူပူတြင္ေၾကာ္ထားပါ။
အာလူးေလးမ်ားကို ျပဳတ္၍ အခြံခြာကာ အရသာမႈန္႔၊ ဆား ၊င႐ုတ္အေရာင္တင္မႈန္႔ အနည္းငယ္နဲ႔ေရာနယ္ပါ။ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ ဆီပူလာလွ်င္ အာလူးမ်ားကိုထည့္လွိမ့္ကာ အေရာင္ရလွ်င္ဆယ္ထားပါ။
သခြားသီးကို အရွည္ေလးမ်ားလွီးထားပါ။
ပဲျပားကို ႀတိဂံပံုအတံုးေလးမ်ားတံုး၍ နႏြင္းမႈန္႔ ၊ဆားႏွင့္နယ္ကာ ေရႊဝါေရာင္သမ္းသည္အထိ ေၾကာ္ထားပါ။
ပဲေသြးကို တစ္ခုလွ်င္ (၃)တံုး လွီး၍ အရသာမႈန္႔ ၊ ဆားႏွင့္ေရခမ္း ျပဳတ္ထားပါ။
ငံုးဥကို ျပဳတ္ၿပီး အခြံခြာ၍ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ္ႏွင့္ ဒယ္အိုးထဲတြင္ လွိမ့္ေပးထားပါ။
အသားတုမ်ားကို ေရစိမ္၍ ေပ်ာ့လာလွ်င္ ေရညႇစ္ထုတ္ကာ ဆီပူပူတြင္ေၾကာ္ကာ ဆယ္ထားပါ။
မန္က်ည္းမွည့္အခ်ဥ္ရည္
မန္က်ည္းသီးမွည့္ စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
ထန္းလ်က္ခဲ ၂လံုး
င႐ုတ္ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္
ခ်င္း အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
မန္က်ည္းသီးမွည့္ႏွင့္ ထန္းလ်က္ခဲကို ေရ (ႏို႔ဆီဗူးဝက္)ခန္႔ႏွင့္
ေရာ၍က်ိဳေပးပါ။ အႏွစ္ရလာလွ်င္ ဆန္ကာျဖင့္စစ္၍ ပန္းကန္လံုးထဲသို႔ထည့္ပါ။
ထိုပန္းကန္လံုးထဲသို႔ င႐ုတ္ဆီ ၊ဆားအနည္းငယ္ ၊ခ်င္း၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကိုထည့္၍ ေမႊေပးပါ။
ထိုပန္းကန္လံုးထဲသို႔ င႐ုတ္ဆီ ၊ဆားအနည္းငယ္ ၊ခ်င္း၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကိုထည့္၍ ေမႊေပးပါ။
ထို႔ေနာက္ အနည္းငယ္ေအးလွ်င္ နံနံပင္ကိုပါးပါးလွီးထည့္၍ေမႊေပးပါ။
ထို႔ေနာက္ ငါးဖယ္၊ အာလူး၊ သခြားသီး၊ ပဲျပား ၊ပဲေသြး ၊ငံုးဥ ၊အသားတုတို႔ကိုတုတ္ထိုး၍ အခ်ဥ္ရည္ ၾကာဆံေၾကာ္တို႔ျဖင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ထို႔ေနာက္ ငါးဖယ္၊ အာလူး၊ သခြားသီး၊ ပဲျပား ၊ပဲေသြး ၊ငံုးဥ ၊အသားတုတို႔ကိုတုတ္ထိုး၍ အခ်ဥ္ရည္ ၾကာဆံေၾကာ္တို႔ျဖင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Source: ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment