Monday, December 25, 2017

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ




ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ        ၁ ထုပ္
ၾကက္ရင္ပုံသား        ၄၀၀ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ၾကက္ရိုး                 ၁ ခု
ၾကက္သြန္နီ               ၂ လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး               ၃ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ             ၁၀ တက္
ႏွမ္းေလွာ္                  ၃ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ေျမပဲေလွာ္                ၂ ဇြန္း
ပာြားေက်ာင္း(ခ) Sichuan       ၁ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ရွားေကာ၊ ပါးေကာမႈန္ ့             ၁ ဇြန္း
နံနံပင္+ ၾကက္သြန္ၿမိတ္            ႏွစ္သက္သလို

ၾကက္ရိုးကို သန္ ့စင္စြာေဆးၿပီး  ခ်င္း တစ္တက္ကို ရိုက္ျပားကာ၊ ဆား၊ ပာင္းခတ္မႈန္ ့တို ့ႏွင့္အတူျပဳတ္ပါ။ အညစ္အေၾကးေတြ စစ္ထုတ္ၿပီး သန္ ့စင္ၾကည္လင္ေအာင္ ဂရုျပဳပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အတန္ငယ္ ႏြမ္းသြားလ်ွင္ ႏုပ္ႏုပ္စင္း
ထားေသာ ၾကက္သားေတြ ထည့္ၿပီး ပာင္းအႏွစ္ပုံစံ ခ်က္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းၿပီး ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ ဆီခ်က္သတ္ပါ။
ႏွမ္းေလွာ္၂ ဇြန္းကို အနည္းငယ္ေထာင္းၿပီး ၊ ရွားေကာ၊ ပါေကာမႈန္ ့၊ ပာြားေက်ာင္း တို ့ႏွင့္အတူ ဆီပူေလာင္းခ်ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
ငရုတ္သီးဆီခ်က္အတြက္လည္း ငရုတ္သီးေလွာ္မႈန္ ့ကို ႏွမ္း ၁ ဇြန္းနဲ ့ေရာၿပီး
ဆီပူေလာင္းဆီသတ္ပါ။
ဒါေတြ ျပင္ဆင္ၿပီးရင္ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ တစ္ပြဲစာကို မိမိႏွစ္သက္ရာ အရြက္တစ္ခုခုနဲ ့ေရေႏြးဆူဆူမွာ
ေဖ်ာၿပီး ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ေလး အနည္းငယ္ ျဖည့္စြက္ၿပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို မိမိႏွစ္သက္သလို သုံးေဆာင္ပါ။
ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲတစ္ထုပ္ကို လူ (၆) ေယာက္ေလာက္ စားလို ့ရပါတယ္။ အစည္း အေျခာက္ ၁ စည္းကို ေရစိမ္သုံးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၁ စည္းကို လူ (၃) ေယာက္ လုံေလာက္စြာစားလို ့ရပါတယ္။
Source: ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment