Wednesday, December 13, 2017

အုန္းသီးသာကူလုံး (သာကူျပင္)

အုန္းသီးသာကူလုံး (သာကူျပင္) လုပ္နည္းေလးပါ။ 
လြယ္ကူတ့ဲ အခ်ိဳပြဲေလးေနာ္....



အုန္းသီး သာကူလုံး ျပဳလုပ္ရန္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ သာကူ ၁ ခြက္
၂။ သၾကား (ထမင္းစားဇြန္း၁၂ ဇြန္း)
၃။ အုန္းသီး ၁ စိတ္
၄။ ေရသန္႔ဘူး တဝက္
၅။ ဆားအနဲငယ္
(၁ ခြက္ဆိုတာက ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း အတိ ထည့္ရပါတယ္)

အုန္းသီးသာကူလုံး ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္>>>
၁။ သာကူ (၁ခြက္)၊ သၾကား (၁၂ဇြန္း) အတိအက်ခ်ိန္ပီး ထည့္ထားပါ။
၂။ အုန္းသီး ၁ စိတ္ကို ျခစ္ထားပါ။
၃။ သာကူကို ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
၄။ ေရ (ေရသန္႔ဘူူးတဝက္ခန္႔) ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ထားပါ (အတိက်ထည့္ပါ ေရမ်ားရင္ သာကူမခဲပါဘူး)
၅။ ေရပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ဆားအနဲငယ္ ထည့္ပါ (ပါေလကာ)
ၿပီးရင္ ခုနက သာကူေရေဆးထားတာေတြ ထည့္ၿပီး (၄ မိနစ္ခန္႔) ေမြႊေနေပးပါ။
၆။ ေနာက္ဆုံးမွ သၾကား (၁၂ ဇြန္းကို)ထည့္ၿပီး သာကူေစ့ေတြရဲ႕ အလည္အျဖဴအစံေလး ေပ်ာက္ခါနီးရင္ မီးပိတၿ္ပီး အေအးခံမယ့္ ဗန္းထဲထည့္ကာ အေအးခံပါ (သၾကားကို ေနာက္ဆုံးမွထည့္ေပးပါ အရင္ထည့္ရင္ သာကူေတြ မတြဲဘဲပ်က္သြားတတ္ပါတယ္)
၇။ နာရီဝက္ေလာက္ အေအးခံၿပီးရင္ သာကူမ်ားကို ကတ္ေၾကးျဖင့္ အတုံးအေနေတာ္ေလးေတြ တုံးၿပီး ခုနကျခစ္ထားတ့ဲ အုန္းသီးဖတ္ေတြျဖင့္လူးကာ အရသာရွိလွတ့ဲ
"အုန္းသီးသာကူလုံး" ေလးကို သုံးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ

တခ်ိဳ ့က အခ်ိဳရည္ေတြ (အစိမ္း/အဝါ/အနီ)ေရာင္ေတြ ထည့္ၿပီးလုပ္ပါတယ္။ အ့ဲလိုအေရာင္ေလးနဲ႔ လုပ္ခ်င္ရင္ေတာ့ (နံပါတ္ ၅ အခ်က္မွာ ေျပာထားသလိုမ်ိဳး ဆားထည့္ရင္းနဲ႔ အခ်ိဳရည္ေရာထည့္ၿပီး က်ိဳေပးရမွာပါ)
Source: Zunpwint Htin

MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment