Saturday, December 23, 2017

မာလာေဟာ့ေပါ့

မာလာေဟာ့ေပါ့
ခရစၥမတ္ပိတ္ရက္ေလးမွာ အိမ္မွာ မိသားစုေတြ၊ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ ့လုပ္စားလို ့ရေအာင္ မာလာေဟာ့ေပါ့ လုပ္နည္းေလးကို တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္။ လုပ္ရတာလဲ လြယ္ကူပါတယ္....


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ပဲၾကာဇံ
အသားတု
ေက်ာက္ပြင့္
ႂကြက္နားရြက္မိႈ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ခ်င္း
ငရုတ္သီးမႈန္႕
ၾကက္သား (သို႔) ဝက္သား (သို႔) အမဲသား
ပဲငပိ အရည္
ဆား
ဟင္းခတ္မႈန္႔
ႏွမ္းေမႊးဆီေဆာ့
ပုဇြန္
ၾကက္အူေခ်ာင္း
ငါးဖယ္လုံး
ေျပာင္းဖူး
ဟင္းသီးဟင္းရြက္
ၾကက္ဥ
ပန္းေဂၚဖီ
မုန္ညင္းရြက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
ပထမဦးဆံုး ထည့္စားမယ့္ အစာပလာေတြ (ပဲၾကာဇံ၊ အသားတု၊ ေက်ာက္ပြင့္၊ ႂကြက္နားရြက္မိႈ) တို ့ကို နာရီဝက္၊ တစ္နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ။
ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ /နီ ၊ ခ်င္း နည္းနည္းနဲ႔ ငရုတ္သီးမႈန္႔တို ့ကို ဆီသတ္ပါ ။ ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ ၾကက္သား၊ ဝက္သား၊ အမဲသား တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို ျပဳတ္၍ အရိုးပါထည့္ရင္ ဟင္းရည္ပိုခ်ိဳပါတယ္။
ထို ့ေနာက္ ဟင္းရည္ထဲကို ပဲငပိအရည္ ေဖ်ာ္ထည့္ပါ။ ေမႊးၿပီးေတာ့ အရသာ ေလးေလးပင္ပင္ျဖစ္ေအာင္ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ပါ အေနေတာ္ ထည့္ပါ။ Sesame လို႕ေခၚတဲ့ ႏွမ္းေမႊးဆီေဆာ့ပါ ထည့္ရင္ ပိုေမႊးပါတယ္။
ဟင္းရည္ တည္ထားတုန္းမွာ ကိုယ္ထည့္ျပဳတ္စားခ်င္တဲ့ အသား ၊ ပုဇြန္ ၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း ၊ ငါးဖယ္လုံးႏွင့္ ေျပာင္းဖူး၊ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြကို အဆင္သင့္ ျပင္ဆင္ထားပါ။
ဟင္းရည္က ပြက္ပြက္ဆူလာၿပီ၊ ဟင္းအႏွစ္ေတြလဲ အနယ္ထိုင္လာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ပထမဦးဆုံး ေရစိမ္ထားတဲ့ (ပဲၾကာဇံ၊ အသားတု၊ ေက်ာက္ပြင့္၊ ႂကြက္နားရြက္မိႈ၊ စားခ်င္တဲ့အသား၊ ပုဇြန္) တို ့ကို
ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ျပဳတ္လို႔ ရပါၿပီ။
ၿပီးရင္ အက်က္ နည္းနည္းၾကာတဲ့ မိႈ၊ ေျပာင္းဖူး၊ အသားလုံး၊ ၾကက္အူေခ်ာင္းတို႔ပါ ထည့္ျပဳတ္ၿပီး မီးကို ေအးေအးထားၿပီး ေနာက္ဆုံး စားခါနီးမွ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ပါ။ ပန္းေဂၚဖီ၊ မုန္ညင္းရြက္တို႔ကို ေနာက္ဆုံးမွ ထည့္လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာရွိလွတဲ့ မာလာေဟာ့ေပါ့ကို စားလို႔ ရပါၿပီရွင္။
Source: Green Light Block

MYKA Ecommerce

No comments:

Post a Comment