ငါးခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
တိလားဗီးယား
(ဇလားဗီးယား) ငါးႏွစ္ေကာင္ကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး
ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ ၊ ငံျပာရည္၊ နႏြင္းမႈန္႔ ထည့္ ပါ။ သံပုရာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး (နာရီဝက္ခန္႔) ႏွပ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္ပါ။
ေၾကာ္ၿပီးေသာ ငါးေၾကာ္ကုိ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားပါ။ မုန္လာဥနီ၊
ပန္းပြင့္၊ ဟုိတယ္ေျပာင္း၊
မုန္ညင္း အနည္းငယ္၊ င႐ုပ္ပြသီး
အဆင္ေျပသလုိေလး လွီးျဖတ္
ေရေဆးၿပီး ဇကာျဖင့္ စစ္ထားပါ။
ငရုပ္ဆီ
ႏွစ္ဇြန္း၊
ေကာ္မႈန္႔
တစ္ဇြန္း၊ သၾကား တစ္ဇြန္းကို ေရထည့္ၿပီး ခေလာက္ထားပါ။ ငါးေၾကာ္ထားတ့ဲ ဆီမ်ား ခပ္ဖယ္ထားၿပီး
လုိသေလာက္ သုံး/ေလးက်ပ္သားခန္႔ေလာက္ပဲ သုံးပါမယ္။ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လုံး/ သုံးလုံးခန္႔၊ ေလးစိပ္/ ရွစ္စိပ္ သင့္သလုိ စိပ္ၿပီး ဆီပူအုိးထဲ ထည့္ပါ။ အသီးအ႐ြက္မ်ား ထည့္ပါ (ၾကက္သြန္ က်က္ေအာင္မေစာင့္ပဲ တစ္ဆက္ထဲထည့္ပါ ) ခ႐ုဆီ ဟင္းေမႊဇြန္း
တစ္ဇြန္းစာထည့္ပါ။
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ အနည္းငယ္၊
အရသာမႈန္႔ ထည့္ အဖုံးအုပ္ၿပီး
တစ္မိနစ္ေလာက္တည္ပါ။
အသီးအ႐ြက္ အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားလွ်င္ ေဖ်ာ္ထားေသာ
ခ်ဳိခ်ဥ္အရည္ ထည့္ေမႊေပးပါ။ ေရ
အနည္းအမ်ားၾကည့္ၿပီး
ေရေႏြးလုိက္ထည့္ပါ။
အရည္ အေနအထား
အနည္းအမ်ား
ရၿပီ ဆုိရင္ေတာ့
ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးေပၚကုိ လွတပတေလး ျဖဴးေပးပါ။ အရသာရွိတဲ့ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ရပါၿပီ....
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment