Tuesday, December 26, 2017

ငါးခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္

ငါးခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္



 
တိလားဗီးယား (ဇလားဗီးယား) ငါးႏွစ္​​ေကာင္ကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ ၊ ငံျပာရည္၊ နႏြင္းမႈန္႔ ထည့္ ပါ။ သံပုရာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး (နာရီဝက္ခန္႔) ႏွပ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္ပါ။
ေၾကာ္ၿပီးေသာ ငါးေၾကာ္ကုိ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားပါ။ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းပြင့္၊ ဟုိတယ္​​ေျပာင္း၊ မုန္ညင္း အနည္းငယ္ င႐ုပ္ပြသီး အဆင္​​ေျပသလုိေလး လွီးျဖတ္ ေရေဆးၿပီး ဇကာျဖင့္ စစ္ထားပါ။ ငရုပ္ဆီ ႏွစ္ဇြန္း၊ ေကာ္မႈန္႔ တစ္ဇြန္း၊ သၾကား တစ္ဇြန္းကို ေရထည့္ၿပီး ခေလာက္ထားပါ။ ငါးေၾကာ္ထားတ့ဲ ဆီမ်ား ခပ္ဖယ္ထားၿပီး လုိသေလာက္ သုံး/ေလးက်ပ္သားခန္ေလာက္ပဲ သုံးပါမယ္။ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လုံး/ သုံးလုံးခန္႔၊ ေလးစိပ္/ ရွစ္စိပ္ သင့္သလုိ စိပ္ၿပီး ဆီပူအုိးထဲ ထည့္ပါ။ အသီးအ႐ြက္မ်ား ထည့္ပါ (ၾကက္သြန္ က်က္​​ေအာင္ေစာင့္ပဲ တစ္ဆက္ထဲထည့္ပါ ) ခ႐ုဆီ ဟင္ေမႊဇြန္း တစ္ဇြန္းစာထည့္ပါ။ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ အနည္းငယ္၊ အရသာမႈန္႔ ထည္ အဖုံးအုပ္ၿပီး တစ္မိနစ္​​ေလာက္တည္ပါ။ အသီးအ႐ြက္ အနည္းငယ္ႏြမ္းသြားလွ်င္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ခ်ဳိခ်ဥ္အရည္ထည္ေမႊေပးပါ။ ေရ အနည္းအမ်ားၾကည့္ၿပီး ေရေႏြးလုိက္ထည့္ပါ။ အရည္ေနအထား အနည္းအမ်ား ရၿပီ ဆုိရင္​​ေတာ့ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးေပၚကုိ လွတပတေလး ျဖဴးေပးပါ။ အရသာရွိတဲ့ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ရပါၿပီ....

 MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment