Tuesday, December 5, 2017

မုန္႔ၾကာေစ့ ေရႊကန္ဇြန္းဥျပဳတ္

မုန္႔ၾကာေစ့ ေရႊကန္ဇြန္းဥျပဳတ္





မုန္႔ၾကာေစ့အတြက္
ေကာက္ၫွင္းမႈန္႔ ၃ ခြက္ ၊ဆန္မႈန္႔ ၁ ခြက္ကို နဲနဲေလ်ာ့ၿပီး ၊ ဆားဇြန္းေသး ၁ ဇြန္းခန္႔ ထည့္ၿပီး ေရနဲနဲစီ ထည့္ၿပီး မုန္႔ႏွစ္ကို နယ္ပါ။
ၿပီးရင္ ၂ နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ ။
ၿပီးလ်င္ မုန္႔ၾကာေစ့ အလံုးေလးမ်ား လံုးထားပါ ။ 
ေရေႏြးကို ဆူပြက္ေအာင္ တည္ထားပါ ။ 
ေရေႏြးဆူပြက္ေနသည့္အထဲသို႔ မုန္႔ၾကာေစ့မ်ားကို ထည့္ျပဳတ္ပါ ။ 
မုန္႔ၾကာေစ့မ်ား က်က္လ်င္ မုန္႔လံုးေရေပၚကဲ့သို႔ ေရေပၚကိုေပၚလာပါလိမ့္မည္ ။
ေပၚလာသည့္ မုန္႔ၾကာေစ့မ်ားကိုဆယ္၍ ေရခဲမ်ားႏွင့္ေရထည့္ထားသည့္ ဇလံုထဲသို႔ထည့္ပါ။
ေရႊကန္ဇြန္းဥ
ေရႊကန္ဇြန္းဥကို အခြံခြာ၍ အတံုးေလးတံုးၿပီး ေရထဲတြင္ထည့္ျပဳတ္ပါ။ ကန္ဇြန္းဥ ႏူးကာနီး ဆပ္ေတာက္ေတာက္အခ်ိန္တြင္ မီးပိတ္၍ အိုးအဖံုးအုပ္ထားလိုက္ပါ ။ ( သူ႔အေငြ႕ႏွင့္သူ က်က္သြားပါမည္။ က်က္မွမီးပိတ္လ်င္ ေပ်ာ့ၿပဲသြားပါလိမ့္မည္ )
အုန္းႏို႔ရည္ ၃ ခြက္ လ်င္ ႏြားႏို႔ ၁ ခြက္ခြဲ ထည့္၍ ဆားနဲနဲထည့္၍ က်ဳိပါ ။
အုန္းႏို႔ရည္ပူလာလ်င္ ေရႊကန္ဇြန္းဥျပဳတ္ႏွင့္ မုန္႔ၾကာေစ့ကိုထည့္ပါ ။ ( ထန္းလ်က္ရည္ကို အုန္းႏို႔အိုး ထဲတြင္ ေရာ၍ မက်ဳိပါ။ သပ္သပ္ခြက္ေလးႏွင့္ေပးပါ။ ႏွစ္သက္သေလာက္ ထည့္စားရန္ ျဖစ္ပါတယ္)
မုန္႔ၾကာေစ့ ႏွင့္ ကန္ဇြန္းဥျပဳတ္ႏွင့္စားရန္ အုန္းသီးျခစ္ႏွင့္ ထန္းလ်က္ရည္ကို ပန္းကန္လံုး သပ္သပ္ထဲတြင္ ထည့္ေပးပါတယ္။ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ အုန္းျခစ္ ႏွင့္ ထန္းလ်က္ရည္ကို ထည့္စားရန္ ျဖစ္ပါတယ္။
မုန္႔ၾကာေစ့ႏွင့္ကန္ဇြန္းဥျပဳတ္ အုန္းႏို႔ရည္ပူပူေလးကိုစားရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
Source: WinWin KT . FOOD@HOME

MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment