Pancake ( ၇ ခုုစာ)
လုပ္နည္းကလဲ လြယ္ကူတယ္။ အိမ္မွာလုပ္စားၾကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂ်ံဳမႈန္ ့(all-purpose flour) - ၁ ခြက္
၂။ ႏြားႏို ့- ခြက္ ေလးပံု သုံးပုုံ (သို ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း
၃။ ဗင္နီဂါ (vinegar)- ထမင္းစားဇြန္း - ၂ ဇြန္း
၄။ အရည္ေပ်ာ္ေနေသာ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၅။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ baking powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ေဆာ္ဒါ (baking soda) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ၾကက္ဥ - ၁ လုုံး
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ၾကက္ဥ ကိုုခေလာက္ထားပါ။
၂။ ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ဂ်ံဳမႈန္ ့၊ သၾကား၊ဆား၊ ေဆာ္ဒါ (baking soda) နွင့္ baking powder တို ့ကိုု ေရာ၍ သမေအာင္ လုုပ္ပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ဇလုုံထဲကိုုခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ၊ ဗင္နီဂါ၊ ႏြားႏို ့ႏွင့္ အရည္ေပ်ာ္ေနေသာ
ေထာပတ္တို ့ကို ထည့္၍ သမေအာင္ ခေလာက္ပါ။ (ဂ်ံဳမႈန္ ့အခဲမ်ားမက်န္ေအာင္အထိ ခေလာက္ပါ။)
၄။ Pancake လုပ္ရန္ အတြက္ မကပ္တဲ့ဒယ္အိုုးကိုု အသုုံးျပဳပါ။ (ဒယ္အိုုးထဲမွာ ဆီထည့္စရာလုုံး၀မလုုိပါ။ ဆီထည့္လိုုက္ရင္ Pancake ရဲ ့မ်က္နွာျပင္သားမ်ား မလွေတာ့ပါ။)
၅။ ဒယ္အိုးကို medium heat ျဖင့္ အပူေပးပါ။ မုန္ ့နွစ္ရည္ကို ဟင္းခ်က္ရင္သုံးတဲ့ဇြန္းျဖင့္ ခပ္၍ထည့္ပါ။ ( ႀကိဳက္နွစ္သက္ရာ အရြယ္အစားလုပ္နိုုင္ပါတယ္။ ေသးေသးႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ေလ်ာ့ထည့္ပါ။)
၆။ မုန္ ့သားမွာ အေပါက္ေလးမ်ားျဖစ္လာရင္ မုန္ ့ကိုေနာက္တဖက္လွန္ပါ။ (ေအာက္ဖက္က မုန္ ့သားက်က္ မက်က္ မေသခ်ာလွ်င္ ေယာင္းမျဖင့္အသာေလးမၾကည့္ပါ။)
၇။ ႏွစ္ဖက္လုုံး မုန္ ့သားမ်ားက်က္လွ်င္ မီးဖိုုေပၚကခ်၍ေထာပတ္ ၊ခရမ္ (whipping cream)၊ အခ်ိဳရည္တိုု ့ျဖင့္ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
Source: Ei San's Homemade Inspiration
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment