Friday, December 15, 2017

ႏို ့စိမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္နည္း

ႏို ့စိမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္နည္း






ေခါက္ဆြဲ ၁ ပိသာ၊ ႏို ့စိမ္း တစ္ဘူး
ၾကက္သား ၂၀ က်ပ္သားကို ေရေဆးၿပီး အတံုးေသးေသးတုံးပါ။ ဘဲဥ ၅ လံုးျပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာပါ။
ၾကက္ရိုး (ေတာင္ပံ ၊ေျခေထာက္) ၃၀ က်ပ္သား
ပဲျပား ၂ တံုးကို ေရေဆး ၊ အတံုးေသးေသးေလး တံုးပါ။
ေမႊး ပဲစိမ္းမႈန္႔ ၂၅၀ က်ပ္တန္ ၁ ထုပ္ကို ေရႏွင့္ပ်စ္ပ်စ္ ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္၊ အခြံႏႊာ ညက္ညက္ေထာင္းပါ။
ခ်င္း လက္ႏွစ္ဆစ္ အခြံႏႊာ ညက္ညက္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီး ၄ လံုးကို ပါးပါးလွီးပါ။

ခ်က္နည္း
၁။ ၾကက္ရိုးကို ငံျပာရည္အခ်ဳိရည္ အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ အနည္းငယ္၊ သၾကား ဟင္းခတ္ဇြန္းတစ္ဇြန္း ထည့္ၿပီး ျပဳတ္အိုးတည္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ၊ခ်င္း တို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ငရုပ္စိမ္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ေမႊးနီလာပါက တံုးထားေသာၾကက္သားႏွင့္
ပဲျပားထည့္၍ ေၾကာ္ထားပါ။
၃။ ၾကက္ရိုးျပဳတ္အိုးဆူလာပါက ပဲစိမ္းေဖ်ာ္ရည္ကို နွံ႔ေအာင္ျပန္ေမႊ၍ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲထည့္ပါ။ မၾကာခဏ ဆူလာသည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၄။ ပဲစိမ္းရည္ဆူလာပါက ၾကက္သားဆီသပ္ကို ဆီစစ္ၿပီးထည့္ပါ။ ႏို ့စိမ္းဘူး ေဖာက္ထည့္ပါ။
၅။ ၾကက္သြန္နီ ဥေသးေလးမ်ား ၁၅ က်ပ္သားခန္႔ အခြံႏႊာ၍ အလံုးလိုက္ ထည့္ပါ။
၆။ ပဲေသြးႀကိဳက္ပါက ေရေဆးၿပီး တံုး၍ထည့္ပါ။
၇။ ဘဲဥျပဳတ္ ၅လံုး ပါးပါး လွီးထည့္ပါ။
ဟင္းအရသာအတြက္ ဆားႏွင့္ ဟင္းခတ္မႈန္႔ကိုသာ ခ်ိန္ဆထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ သိပ္မထည့္ပါနဲ ့။ အနံ႔ကဲသြားႏိုင္ပါသည္။ ၾကက္သြန္ဥေလးမ်ား ႏူးလာလ်ွင္ ေခါက္ဆြဲႏွင့္ တြဲဖက္၍ စားသံုးနိုင္ပါၿပီ။
မုန္ၾကြပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ မုန္ၾကြပ္ေၾကာ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္စိမ္း တြဲဖက္စားသံုးပါရွင့္။
အိမ္မွာခ်က္စားေသာနည္းျဖစ္ပါတယ္.....
Source: Shan Kha

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment