Friday, December 22, 2017

ရွဴးရွဲေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ

ရွဴးရွဲေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲေလးပါ...






ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ၾကက္သား ၁ ေကာင္ + ၾကက္ရုုိးမ်ား
ေခါက္ဆြဲ
ေဂၚဖီ (ပါးပါးလွီး၍ ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ)
ပဲပင္ေပါက္ (ေရေႏြး ေဖ်ာထားပါ)
မိႈေျခာက္ (၄ စိတ္စိပ္၍ ေရစိမ္ထားပါ)
ပဲျပားေျခာက္ (ေရစိမ္ၿပီး ခပ္ထူထူလွီး၍ ထည့္ပါ)
တ႐ုတ္နံနံ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (ပါးပါး လွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္
ရွဴးရွဲ ငပိေထာင္း
သံပုရာသီး
ခ်င္း လက္၂ ဆစ္ခန္႔ (ထုုထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၈ မႊာ (တျပားရုုိက္ ထားပါ)
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ အနည္းငယ္
ေကာ္မႈန္႔ (ေရေအးနွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ)
ၾကက္ဥ ၅ လံုုး (ခေလာက္ထားပါ)
Five Spice Powder အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္

ျပဳလုုပ္နည္း

ၾကက္သားတေကာင္လံုုးကို ၄ ျခမ္း ျခမ္း၍ ေရျဖင္႔ သန္႔စင္ ေဆးေၾကာၿပီး ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
အိုးႀကီးႀကီးထဲတြင္ ၾကက္ရုိးမ်ားကို ေရ ၊ ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဆား ႏွင့္ ျပဳတ္ပါ။

ၾကက္ရုိးရည္မ်ား ဆူလ်င္ ၄ ျခမ္း ျခမ္းထားေသာ ၾကက္ကိုု ထည့္၍ ျပဳတ္ပါ။

ၾကက္သားအသားနူးလ်င္ အေအးခံ ၊အသားႏႊာ၍ အရုိးမ်ားကိုု ၾကက္ရုိးျပဳတ္ရည္ထဲသိုု႔ ထည့္၍ ေရထပ္ထည့္ၿပီး ဆက္ျပဳတ္၍ ဆူသည္အထိ တည္ပါ။

ၿပီးလ်င္ မိႈေျခာက္ ၊ ပဲျပားေျခာက္ကိုု ထည့္ပါ။

ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ နွင္႔ အက်ဲ အနည္းငယ္စီ ထည့္ပါ။

မိႈေျခာက္ ၊ ပဲျပားေျခာက္ ႏူးလာလ်င္ ေကာ္ရည္ကို က်ဲက်ဲေလး ေရေအးႏွင့္ေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ပါ။ အေသအခ်ာ ဟင္းရည္အိုးကို ေမႊေပးပါ။

ၿပီးလ်င္ ေခါက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ဇကာေပါက္ ေသးေသးထဲမွတဆင့္ အိုးထဲသို႔ ညာဘက္မွ ဝိုက္၍ နဲနဲစီ ထည့္ပါ။

ၿပီးလ်င္ Five Spice Powder အနည္းငယ္ ျဖဴး၍ အရသာ အေပါ့အငံ ျမည္းပါ။

ပန္းကန္ထဲတြင္ ေခါက္ဆြဲကိုထည့္ၿပီး ၾကက္သား ၊ ေဂၚဖီ ၊ ပဲပင္ေပါက္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၊ တ႐ုတ္နံနံ ၊ ရွဴးရွဲ ငပိေထာင္းေပၚ သံပုရာသီး ညွစ္ၿပီး မိမိ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာမ်ားကို ထည့္ၿပီး ေကာ္ရည္ကိုု ေလာင္း၍ အရသာရွိသည့္ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Source: WinWin KT. FOOD@HOME

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment