ငါးလယ္ေတာငါးပိခ်က္ေလး
ခ်က္စားၾကရေအာင္။ ကိုယ့္ရဲ႕လက္တစ္ကမ္းမွာ ရႏိုင္တာေလးနဲ႕ စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္
ဖန္တီးႏိုင္ပါတယ္။ ငါးလယ္ေတာ ငါးပိခ်က္မွာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာစံုလင္လို႔ ထမင္းၿမိန္မွာ
အေသအခ်ာပါပဲ။
ငါးလယ္ေတာ ငါးပိခ်က္အတြက္
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ငါးၾကင္းျဖဴ
၃၀သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီး စိမ္း (အစပ္စားႏိုင္သေလာက္ ထည့္ပါ)
နံနံပင္ အနည္းငယ္
မန္က်ည္းသီးစိမ္း (သို႔) မရမ္းသီးစိမ္း အနည္းငယ္ (
အခ်ဥ္အရသာအတြက္ ႀကိဳက္နွစ္သက္ရာထည့္ႏိုင္)
ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္
ဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
အရင္ဆံုး ငါးကို အေၾကးခြံဖယ္၊ အေနေတာ္တံုးၿပီး
ဆား၊ ဆႏြင္း နာနာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
မရမ္းသီး အနည္းငယ္ကို ေရာႀကိတ္ထားပါ။ နံနံပင္ကို ပါးပါးလွီးပါ။
မရမ္းသီးကို အဖတ္လိုက္ထည့္ဖို႔ င႐ုတ္သီးနဲ႕ေရာမႀကိတ္ဘဲ အနည္းငယ္ခ်န္ထားပါ။
အားလံုးစံုၿပီဆို
ခ်က္ဖို႔ျပင္ဆင္ၾကရေအာင္ပါ...
ခ်က္ဖို႔ အားလံုး ျပင္ဆင္ၿပီးၿပီဆိိုရင္ေတာ့ အားလံုးကို
အိုးထဲေရာထည့္ပါ။ ဆီ စတီးဇြန္းတစ္ဇြန္း ထည့္ၿပီး မီးေအးေအးေလးနဲ႕ ခဏတည္ထားရပါမယ္။ လံုးခ်က္ေလး
ခ်က္တာမို႔ ငါး အညွီနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ခဏေတာ့ တည္ထားရပါမယ္။ ၅ မိနစ္ေလာက္ ေနရင္ေတာ့ ငါးျမႇဳပ္ေအာင္
ေရေလးအနည္းငယ္ ထည့္တည္ထားပါ။ ငါးဟင္းက အၾကာႀကီး ခ်က္စရာမလိုတဲ့ ဟင္းမ်ိဳးဆိုေတာ့ ေရထည့္တည္ၿပီး
မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ေနရင္ ရပါၿပီ။ ငါး အရသာ အခ်ိဳေလးရယ္၊ မရမ္းသီးရဲ႕ အခ်ဥ္ဓာတ္ရယ္၊ ငါးပိစိမ္းစားရဲ႕
အငန္ဓာတ္ေလးရယ္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း ခပ္စပ္စပ္ အရသာနဲ႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နံနံပင္တို႔ရဲ႕ အေမႊးရနံ႔ရယ္နဲ႔ဆို
မစားခင္ကတည္းက သြားရည္ယိုရတဲ့ ငါးလယ္ေတာ ငါးပိခ်က္ေလးပါ။ လယ္ေတာ ငါးပိခ်က္ဆိုတဲ့အတိုင္း
ဆီကို နည္းနည္းပဲထည့္ၿပီး ငါးငပိခ်က္ကို အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ႕ ခ်က္ထားတာမို႔ ထမင္းပူပူေလးမွာ
ဟင္းရည္ေလးဆမ္းၿပီး စားလိုက္ရင္ ေဆြမ်ိဳးပါ ေမ့သြားမွာပါ။ ခ်က္ရတာလည္း မခက္ခဲဘဲ အခ်ိန္လည္း
မၾကာေပမယ့္ အရသာရွိတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ကို အျမန္ဖန္တီးႏိုင္တာမို႔ ဟင္းခ်က္ဖို႔ စိတ္မရွည္သူေတြေတာင္
ခ်က္ဖို႔ အဆင္ေျပေစမွာပါ။
Source: ေပစိလက္ရာ
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment