ထန္းသီးမုန္ ့ျပဳလုပ္နည္း
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
၁။ ဆန္မႈန္႔ ၁၅၀ ဂရမ္
၂။သၾကား ၁၅၀ ဂရမ္
၃။ ထန္းသီးအမွည္႔သီး အႏွစ္ ၆၀ ဂရမ္ (သို႔) ထန္းသီးမွည္႔အနွစ္ ရယ္ဒီမိတ္ဘူး
၄။ အုန္းနုိ႔ ၂၇၀ ဂရမ္
၅။ ဆား အနည္းငယ္
၆။ Baking powder 1.5 Teaspoon
၂။သၾကား ၁၅၀ ဂရမ္
၃။ ထန္းသီးအမွည္႔သီး အႏွစ္ ၆၀ ဂရမ္ (သို႔) ထန္းသီးမွည္႔အနွစ္ ရယ္ဒီမိတ္ဘူး
၄။ အုန္းနုိ႔ ၂၇၀ ဂရမ္
၅။ ဆား အနည္းငယ္
၆။ Baking powder 1.5 Teaspoon
အုန္းနုိ႔ ၊ သၾကား နဲ႔ ဆားကုိ သၾကားေပ်ာ္ရုုံ မီးဖုိေပၚမွာ တင္ၿပီးတည္ပါ။
သၾကားေပ်ာ္ရင္ မီးဖုိေပၚမွ ခ်ထားပါ။
ဆန္မႈန္႔ နဲ႔ ထန္းသီးႏွစ္ကုိ ေယာင္းမျဖင္႔သမေအာင္ေမႊပါ ။
မီးဖုိမွခ်ထားေသာ အုန္းနုိ႔ကုိ တဇြန္းခ်င္း ထည္႔ေမႊပါ။ ေစးလာသည္အထိ နယ္ပါ။
အုန္းနုိ႔ရည္ ကုန္သည္အထိ တဇြန္းခ်င္းထည္႔ေမႊပါ။
မႈန္႔ႏွစ္ရည္ အေနအထားေရာက္ၿပီဆုိရင္ ခြက္ႀကီးႀကီး (သုိ႔) ဖန္ဇလုံတလုံးအတြင္းသုိ႔ ဇကာစစ္ခ်ပါ ။
ေလလုံေအာင္ဖုံးျပီး ၆ နာရီ (သုိ႔) ၈ နာရီ ၾကာထားပါ။
(က်မကေတာ႔ မနက္မုန္႔လုပ္ဖုိ႔ဆုိရင္ ညကတည္းက မုန္႔ႏွစ္ရည္လုပ္ၿပီး တညအိပ္ထားလုိက္ပါတယ္ ထန္းသီးနံ႔ေလး ပုိေမႊးတာသိသာပါတယ္) ။
ေပါင္းခါနီးမွာ baking powder ကုိ ဇကာစစ္ၿပီးထည္႔ပါ။ ထည္႔ေနတုန္းမွာ တဖက္ကလဲ မုန္႔ကုိေမႊေနပါ။
မိမိေပါင္းမယ့္ခြက္ (သုိ႕) ဘန္းထဲထည္႔ ၿပီး နာရီ၀က္ / ၄၅ မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းပါ။
( တခြက္ခ်င္းစီ ေပါင္းတာထက္စာရင္ အားလုံး ခြက္ႀကီးႀကီးနဲ႔ ထည္႔ေပါင္းရင္ ပုိပြပါတယ္..)
မုန္႔သားေပၚသုိ႔ ေပါင္းအုိးအဖုံးမွ ေခၽြးမ်ားမက်ေစရန္ ေပါင္းအုိးအဖုံးကုိ သန္႔ရွင္းေသာ လက္သုတ္ပု၀ါျဖင္႔ ပတ္ၿပီးမွ ေပါင္းပါ။
အေအးခံၿပီး လုိရာပုံကုိ လွီး (သုိ႔ ) ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္ကာအုန္းသီးျခစ္ပီး ျဖဴးစားလို ့ရပါၿပီရွင္ ။
သၾကားေပ်ာ္ရင္ မီးဖုိေပၚမွ ခ်ထားပါ။
ဆန္မႈန္႔ နဲ႔ ထန္းသီးႏွစ္ကုိ ေယာင္းမျဖင္႔သမေအာင္ေမႊပါ ။
မီးဖုိမွခ်ထားေသာ အုန္းနုိ႔ကုိ တဇြန္းခ်င္း ထည္႔ေမႊပါ။ ေစးလာသည္အထိ နယ္ပါ။
အုန္းနုိ႔ရည္ ကုန္သည္အထိ တဇြန္းခ်င္းထည္႔ေမႊပါ။
မႈန္႔ႏွစ္ရည္ အေနအထားေရာက္ၿပီဆုိရင္ ခြက္ႀကီးႀကီး (သုိ႔) ဖန္ဇလုံတလုံးအတြင္းသုိ႔ ဇကာစစ္ခ်ပါ ။
ေလလုံေအာင္ဖုံးျပီး ၆ နာရီ (သုိ႔) ၈ နာရီ ၾကာထားပါ။
(က်မကေတာ႔ မနက္မုန္႔လုပ္ဖုိ႔ဆုိရင္ ညကတည္းက မုန္႔ႏွစ္ရည္လုပ္ၿပီး တညအိပ္ထားလုိက္ပါတယ္ ထန္းသီးနံ႔ေလး ပုိေမႊးတာသိသာပါတယ္) ။
ေပါင္းခါနီးမွာ baking powder ကုိ ဇကာစစ္ၿပီးထည္႔ပါ။ ထည္႔ေနတုန္းမွာ တဖက္ကလဲ မုန္႔ကုိေမႊေနပါ။
မိမိေပါင္းမယ့္ခြက္ (သုိ႕) ဘန္းထဲထည္႔ ၿပီး နာရီ၀က္ / ၄၅ မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းပါ။
( တခြက္ခ်င္းစီ ေပါင္းတာထက္စာရင္ အားလုံး ခြက္ႀကီးႀကီးနဲ႔ ထည္႔ေပါင္းရင္ ပုိပြပါတယ္..)
မုန္႔သားေပၚသုိ႔ ေပါင္းအုိးအဖုံးမွ ေခၽြးမ်ားမက်ေစရန္ ေပါင္းအုိးအဖုံးကုိ သန္႔ရွင္းေသာ လက္သုတ္ပု၀ါျဖင္႔ ပတ္ၿပီးမွ ေပါင္းပါ။
အေအးခံၿပီး လုိရာပုံကုိ လွီး (သုိ႔ ) ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္ကာအုန္းသီးျခစ္ပီး ျဖဴးစားလို ့ရပါၿပီရွင္ ။
Source: Ma ma Soe Mar Lar
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment