Friday, December 8, 2017

ဗယာေၾကာ္

ဗယာေၾကာ္ ဆိုတဲ့ ျမန္မာစကားက အိႏၵိယဘာသာစကား vada ကေန ဆင္းသက္လာပါတယ္။
အပ်င္းေျပေၾကာ္စားရတာ၊ လြယ္ကူၿပီးအရသာလည္းရိွပါတယ္။



ဗယာေၾကာ္
°°°°°°°°°°
ကုလားပဲ ............... ၂ ခြက္ ( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ငရုတ္သီးစိမ္း ........... ၄ ေတာင့္
ငရုတ္ေျခာက္ေတာင့္ ... ၆ ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ .............. ၁ လုံး
ခ်င္းေသးေသး ........... ၁ တက္
ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ ...... ၁ ခက္
နံနံပင္ ...................... ၂ ပင္
ဆား ......................... အနည္းငယ္
ေၾကာ္ရန္ဆီသန္႔  ......... လီတာ၀က္

မျပဳလုပ္မီ ကုလားပဲကို ေရေဆးၿပီး ၁ ညအိပ္ေရစိမ္ထားပါ။
ႀကိတ္ဆုံမွာ မညက္တညက္ ႀကိတ္ပါ (သို ့) ဆုံမွာေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။
ငရုတ္သီးေျခာက္ကို အေစ့ေတြထုတ္ၿပီး ၁ စင္တီမီတာေလာက္ ပိုင္းၿဖတ္ပါ။
ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္နဲ ့ နံနံပင္ကိုပါးပါးလွီးပါ။
ဇလုံတစ္ခုမွာ အားလုံးကိုေရာနယ္ၿပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ့အရြယ္အစားကို မထူမပါးပုံစံေလးျပဳလုပ္ကာ ဆီပူပူမွာ ေရႊအိုေရာင္( ၾကြပ္ေအာင္) ေၾကာ္ၿပီး စစ္ယူပါ။
မန္က်ည္းမွည့္ခ်ဥ္စပ္ရည္ေလးႏွင့္တို ့ကာ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ ့သုံးေဆာင္ပါ။
Source: ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား


MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment