ၾကက္သား
ၾကာဇံေၾကာ္
ဆန္ၾကာဇံ - ၂၀၀ g ကို ဆယ့္ငါးမိနစ္ခန္ ့စိမ္ၿပီး ကပ္ေၾကးနွင့္ အေနေတာ္ျဖတ္ကာ
ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ၾကက္သားမႈန္ ့၊ဆားတို ့ျဖင့္ သမေအာင္နယ္ထားပါ။
ေဂၚဖီတစ္စိတ္ကို ေရေဆးၿပီး မထူမပါးလွီးထားပါ။
မုန္လာဥနီ ၁ ဥ ကိုလဲ အခြံခြာေရေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္အူေခ်ာင္း (သို ့) ၀က္အူေခ်ာင္း ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သား (သို ့) ၀က္သားကိုလဲ အတုံးေသးတုံးၿပီး ဆားႏွင့္ ပဲငံျပာရည္ထည့္ကာနယ္ထားပါ။
အျခား ေရႊပဲသီး ၊ ပန္းမုန္လာ၊ ပဲသီး စသည့္အသီးအရြက္မ်ားကိုလဲ ေရေဆးၿပီး အေနေတာ္ေလးေတြလွီးျဖတ္ထားပါ။
တရုတ္နံနံ ၁ ပင္ကို အျမစ္ျဖတ္ကာေရေဆးၿပီး တစ္လက္မေလာက္ျဖတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ပင္ ႏွစ္ပင္ကိုလဲ အျမစ္ျဖတ္ကာေရေဆးၿပီး တစ္လက္မေလာက္ျဖတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာကို အခြံခြာကာ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။
ၾကက္ဥ - ၂ လံုး ၊ ဆား၊ ဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္္ အနည္းငယ္စီ။
ငရုပ္ေကာင္း ၊ၾကက္သားမႈန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း၀က္
ႏွမ္းဆီ၊ ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း၀က္စီ
ေၾကာ္မည့္ ဒယ္အိုးထဲသို ့ဆီထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္ ့ထည့္ကာ ဆီက်က္လ်ွင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္၀က္သား ကိုထည့္ေၾကာ္ၿပီး ၅ မိနစ္ၾကာလ်ွင္ ၀က္အူေခ်ာင္းကို နီညိဳေရာင္သန္းလာလွ်င္
မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီ၊ ပန္းပြင့္၊ ပဲသီး၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္ ့၊ နွမ္းဆီ၊ ခရုဆီ တို ့ကိုထည့္ကာေမႊၿပီး
ႏွမ္းဆီ၊ ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း၀က္စီ
ေၾကာ္မည့္ ဒယ္အိုးထဲသို ့ဆီထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္ ့ထည့္ကာ ဆီက်က္လ်ွင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္၀က္သား ကိုထည့္ေၾကာ္ၿပီး ၅ မိနစ္ၾကာလ်ွင္ ၀က္အူေခ်ာင္းကို နီညိဳေရာင္သန္းလာလွ်င္
မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီ၊ ပန္းပြင့္၊ ပဲသီး၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္ ့၊ နွမ္းဆီ၊ ခရုဆီ တို ့ကိုထည့္ကာေမႊၿပီး
ဆန္ၾကာဇံနွင့္
တရုပ္နံနံ၊ ၾကက္သြန္ပင္၊ ေရေႏြး (သို ့) ၀က္ရိုးျပဳတ္ရည္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္တစ္၀က္ခန္
့ထည့္ကာ ဆက္တိုက္(၁၀) မိနစ္ခန္ ့ေမႊေၾကာ္ပါ။ ၾကာဇံက်က္ခံနီးရင္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ကာ၊
ငရုပ္ေကာင္းထည့္ကာ(၅) မိနစ္ခန္ ့ေၾကာ္ၿပီး ၾကက္သြန္ခ်ဥ္၊ ၀က္ရိုးျပဳတ္ရည္ကို ၾကက္သြန္ပင္ပါးပါးလွီးကာထည့္ၿပီး
ငရုပ္ေကာင္းျဖဴးကာ
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ားကို တ၀က္ေလာက္ခြဲကာ ပန္းကန္တစ္ခုတြင္ဖယ္ထားၿပီး
ၾကာဇံေၾကာ္ၿပီးမွ အေပၚမွအုပ္ခ်င္လဲအုပ္လို ့ရပါတယ္။ ၾကက္ဥထည့္မေၾကာ္ပဲ ပန္းကန္တစ္ခုတြင္ေဖာက္ထည့္ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ ခေလာက္ကာေၾကာ္ၿပီး ပါးပါးေလးေတြညွပ္ကာ ၾကာဇံေၾကာ္ေပၚမွထည့္စားလို ့လဲ ရပါတယ္ရွင့္။
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အသီးအရြက္ေၾကာ္မ်ားကို တ၀က္ေလာက္ခြဲကာ ပန္းကန္တစ္ခုတြင္ဖယ္ထားၿပီး
ၾကာဇံေၾကာ္ၿပီးမွ အေပၚမွအုပ္ခ်င္လဲအုပ္လို ့ရပါတယ္။ ၾကက္ဥထည့္မေၾကာ္ပဲ ပန္းကန္တစ္ခုတြင္ေဖာက္ထည့္ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ ခေလာက္ကာေၾကာ္ၿပီး ပါးပါးေလးေတြညွပ္ကာ ၾကာဇံေၾကာ္ေပၚမွထည့္စားလို ့လဲ ရပါတယ္ရွင့္။
Source:
Myanmar Foods & Other
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment