အာလူးလံုးအၾကြပ္ေၾကာ္
အိမ္မွာ အပ်င္းေျပ တခုခု ေၾကာ္ခ်က္စားခ်င္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ရုပ္ရွင္၊
တီဗီၾကည့္တဲ့အခါ အပ်င္းေျပ အာလူးလံုးေၾကာ္ေလး စားခ်င္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ လြယ္လြယ္ကူကူ
ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္နဲ႔ အရသာရွိရွိေလး ေၾကာ္စားလို႔ရေအာင္ အာလူးအလံုးအၾကြပ္ေၾကာ္
ေၾကာ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ပထမဆံုး အာလူးအလတ္ (၃) လံုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ျပဳတ္ပါ။
ႏူးအိတဲ့အခါ အေအးခံၿပီး အခြံႏႊာထားပါ။ ၿပီးရင္ ေၾကေအာင္ေခ်ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) မႊာ၊ ခ်င္းအနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးစပ္စပ္(၁)
ေတာင့္တို႔ကို ေရာကာေထာင္းပါ။ အစပ္မစားခ်င္ဘဲ အခ်ိဳပဲစားမယ္ဆိုရင္
ငရုတ္သီးဖယ္လိုက္ပါ။ နံနံပင္အနည္းငယ္၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္(၂) ရြက္တို႔ကို
တတ္ႏိုင္သမွ် ပါးပါးေလးလွီးပါ။ ဒယ္အိုးကုိ ဆီ(လက္ဖက္စားဇြန္း ၂ ဇြန္း) ထည့္ၿပီး
အပူေပးပါ။ ဆီပူလာၿပီဆိုရင္ ခုနက ေထာင္းထားတဲ့ အရြက္အသီးေတြကို ထည့္ေပးပါ။ မုန္ညင္းေစ့ရွိရင္
အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။ ကၽြတ္ကၽြတ္ျမည္လာၿပီဆိုရင္ မီးအပူေလ်ာ့လိုက္ပါ။
ေၾကေအာင္ေခ်ထားတဲ့အာလူးကို ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။ ထို႔ေနာက္
ဆီပူေပးထားတဲ့ အရြက္ေတြကို ထည့္ပါ။
သံပရာရည္ ၂ စက္ေလာက္ညွစ္ေပးပါ။ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရာသမေအာင္
ေမႊေပးပါ။ လိုခ်င္သေလာက္ အရြယ္အစားေလးေတြ ညီညီေလး၀ိုင္းေအာင္လံုးပါ။
ဇလံုထဲကို မုန္႔ဖုန္ေပါင္ဒါထည့္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရသံုးပံုတပံု
ထည့္ပါ။ ဒါဆိုရင္ မုန္႔ႏွစ္ရပါၿပီ။ အာလူးလံုးထားတဲ့ အလံုးေတြကို မုန္႔ႏွစ္ထဲ
စိမ္ေပးပါ။
ေနာက္ဆံုးအဆင့္ကေတာ့ ဆီအပူေပးကာ ေၾကာ္ေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ အရသာရွိတဲ့
အာလူးအလံုးအၾကြပ္ေၾကာ္ အပ်င္းေျပစားလို႔ရပါၿပီ။
Source: မုိမိုေလး
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment