Monday, December 11, 2017

ၾကက္သားတ႐ုတ္ခ်က္ေသာက္ဆမ္း

ၾကက္သားတ႐ုတ္ခ်က္ေသာက္ဆမ္း
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ဒီဟင္းပြဲကို အရင္တစ္ခါက ႂကြက္နားရြက္မိႈနဲ႔ခ်က္ပါတယ္။ ဒီတခါ ႐ွီတာကီမိႈမည္းေလးနဲ႔ေျပာင္း
ခ်က္ပါတယ္။ ႐ွီတာကီမိႈမည္းေလးေတြက ဟင္းရည္ကိုစုပ္ယူထားတဲ့အတြက္ အရသာတစ္မ်ိဳး
ေလးထူးျခားသြားပါတယ္။

ၾကက္ခုတ္သား ...................... ၅၀သား
ရိွီတာကီမိႈေျခာက္ ................... ၁၀က်ပ္သား
မုန္လာဥနီ ............................. ၃ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴအတက္ႀကီး ........ ၁၀တက္ခန္႔
ခ်င္း .................................... ၁တက္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ..................... ၄ပင္
ရွာေကာ+ ပါေကာမႈန္ ့............ ၁ဇြန္း
ပဲငံျပာအၾကည္ရည္ .............. ၂ ဇြန္း
ခရုဆီ ................................ ၁ ဇြန္း
သၾကား ............................. ၁ ဇြန္း

အရြယ္ေတာ္ခုတ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကို ေရေဆးၿပီးဆား ၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္ ့အနည္း
ငယ္တို ့ႏွင့္အရသာႏွပ္ထားပါ။
ေရစိမ္ထားတဲ့ ၾကြက္႐ွီတာကီမိႈမည္းေတြကို အညွာသင္ၿပီးသင့္ေတာ္သလို ခပ္ႀကီးႀကီးလွီးျဖတ္ပါ။
ေရေႏြးဆူဆူမွာ (၅) မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
မုန္လာဥနီကို အခြံခြာၿပီး ၾကက္သားတုံးအရြယ္နီးနီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးျဖတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကိုလည္း အခြံခြာၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ခ်င္းကို ထက္ျခမ္းခြဲၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ဆီအနည္းငယ္ (၂) ဇြန္းခန္႔ကို အပူေပးၿပီး မုန္လာဥနီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ 
ေတြကို ဆီသတ္ၿပီး စစ္ထားပါ။
ထိုဆီထဲမွာပဲ ခ်င္းျပားေတြကို ဆီသတ္ပါ။
ေမႊးလာလ်ွင္ ၾကက္သားေတြ ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
တ႐ုတ္မဆလာ(ရွာေကာပါေကာ)ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သားအေပၚယံေၾကာေတြ တင္းလာၿပီဆိုရင္ ေရေလးအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး အဖုံးအုပ္ထားပါ။
ၾကက္သားေတြ ေရခမ္းၿပီး အနံ႔ေမႊး၊ တစ္၀က္က်က္ေလာက္အခ်ိန္မွာ ေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ထားတဲ့
မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြထည့္ပါ။
႐ွီတာကီမိႈေတြကိုလည္း ထည့္ေပးပါ။
သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆားတို႔ျဖင့္ အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
အားလုံး ဆတူနီးပါးႏူးလာလ်ွင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးမ်ား အုပ္ေပးပါ။
ဒီဟင္းပြဲေလးက အရည္အမ်ားႀကီးမဟုတ္တဲ့အတြက္ ဆမ္းစားရတာအဆင္ေျပသလို ခပ္ေသာက္ခ်င္လဲ ခပ္ေသာက္လို႔ရတဲ့ အခ်ိဳေသာက္ဆမ္းေလးျဖစ္ပါတယ္။



MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment