Friday, December 15, 2017

ေရႊထမင္း

ေရႊထမင္း 





ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းဆန္ ၂ ခြက္ (Rice Cooker ခြက္)
၂။ သၾကားညိဳ  ၈၀ - ၁၀၀ ဂရမ္
၃။ ဆား အနည္းငယ္ 
၄။ အုန္းသီးျခစ္ ျဖဴးစားရန္ အနည္းငယ္ (မႏုမရင္႔)

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ထန္းလ်က္ (သုိ႔ ) သၾကားညိဳကို ေညာင္ေစးက်ေအာင္ ႀကိဳထားပါ။ ဆားခတ္ေမႊထားပါ။
၂။ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရေႏြးေႏြး နဲ႔ ၾကည္သန္႔လာတဲ႔အထိ ေဆးၿပီး တစ္ည ေရစိမ္ထားပါ။ ေနာက္တေန႔မွာ အေပါက္ပါတဲ႔ ေပါင္းဇကာထဲထည့္၊ ေအာက္ခံအိုးထဲကို ေရ  ၁/၂ - ၂ လက္မ ထည့္၊ မီးကို အလယ္လတ္ မွာထားၿပီး ေရဆူေအာင္တည္၊ ေရဆူၿပီ ဆိုလွ်င္ မီးေလွ်ာ့ၿပီး ၄၅ မိနစ္ခန္႔္ ေပါင္း၊ ေကာက္ညွင္းဆန္ အလံုးအပ်က္ဘဲ ဆန္သားလည္းနပ္္ရပါမယ္။ ေကာက္ညွင္းနပ္ၿပီဆိုရင္ ဗန္းတစ္္ခုထဲထည့္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
၃။ ေကာက္ညွင္းေပါင္းပူပူ နွင္႔ ထန္းလ်က္ရည္ကို ေရာေမႊေပးပါ။ 
၄။ ဗန္းတြင္ထည့္ၿပီး မ်က္နွာျပင္ညိွ အေအးခံပါ။
၅။ ေအးသြားလွ်င္ နွစ္သက္ရာပံု လီွးၿပီး အုန္းသီးျဖဴးစားလို ့ရပါၿပီ။
Source: Meemeetofu


MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment