Tuesday, December 12, 2017

ပဲလိပ္ျပာနွပ္

ပဲလိပ္ျပာနွပ္



ပဲလိပ္ျပာအစို ႏို ့ဆီဘူးတစ္ဘူးခန္ ့ကို အခြဲသင္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။
ထို ့ေနာက္ ေၾကာ္မည့္အိုးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီတစ္လံုး ပါးပါးလွီးကာ ေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ကာ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည့္ထားပါ။
ထို ့ေနာက္ နႏြင္းနဲနဲ ႏွင့္ ပဲကိုထည့္ကာ ေၾကာ္ၿပီး ပဲအေၾကာတင္းၿပီး ဆီျပန္လာသည္အထိ
ဆယ္မိနစ္ခန္ ့ဆက္တိုက္ ေမႊေၾကာ္ပါ။
ထို ့ေနာက္ ေရေႏြးကို ပဲျမဳတ္ရံုထည့္ၿပီး ေမႊကာ အဖံုးအုပ္ၿပီး ေရခန္းဆီျပန္သည္အထိ ခ်က္ပါ။ ပဲခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ေနာက္တစ္ေရ ထပ္ထည့္ကာ ေရခန္းဆီျပန္သည္အထိ မီးေအးေအးႏွင့္ တည္ကာ နွပ္ပါ။
ပဲလိပ္ျပာႏွပ္ကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္ ထည့္ၿပီး အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို တင္လိုက္ပါ။ အခ်ဥ္ဟင္း ငပိေထာင္းႏွင့္ တြဲစားလ်ွင္ ထမင္းၿမိန္ေသာ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
ပဲကို ဆီႏွင့္ ေၾကာ္လိုက္ျခင္းအားျဖင့္ ပဲအႏူးျမန္ေစသလို ပဲပံုပ်က္သြားျခင္းမရွိပဲ အိအိေလးျဖစ္ေနေစပါတယ္။
Source: Myanmar Foods & Other

MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment