Thursday, December 7, 2017

ငါးနဲ႔ ၾကက္သားနဲ႔တြဲၿပီး ခ်က္တဲ့စားရခဲတဲ့ ေညာင္ပင္ႀကီးမုန္႔ဟင္းခါး

ငါးနဲ႔ ၾကက္သားနဲ႔တြဲၿပီး ခ်က္တဲ့စားရခဲတဲ့ ေညာင္ပင္ႀကီးမုန္႔ဟင္းခါး
ေညာင္ပင္ႀကီးမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း







လိုအပ္တာေတြကေတာ့
 ၁။ ငါးၾကင္း - ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ၾကက္သားရင္ဘံု - ၂၅ က်ပ္သား
၃။ ကုလားပဲ/ကုလားပဲမႈန္႔ - ၁၀သား
၄။ ဆား - ၂ ဇြန္း(လက္ဖက္္ရည္ဇြန္း)
၅။ နႏြင္းမႈန္႔ - ၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
၆။ အေရာင္တင္မႈန္ ့- ၂ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
၇။ ခ်င္း - ၁တက္(ပါးပါးလွီးထားပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၁၀ မႊာ
၉။ ၾကက္သြန္နီဥေသး -  ၁၀ လံုး
၁၀။ ငံျပာရည္ - ၄ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
၁၁။ ၾကက္သားမႈန္႔/ အခ်ိဳမႈန္႔ - ၂ဇြန္း
၁၂။ ငွက္ေပ်ာအူ - ၁ ခြက္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၁၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ျငဳပ္သီးအက်က္မႈန္႔လုပ္ထားပါ။
၁၄။ ၾကက္ဥ - ၂ လံုး (ေခါက္ထားပါ)
၁၅။ နံနံပင္ - ၁ စီး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၁၆။ သံပုရာသီး - ၁ လံုး (အစိပ္ေလးစိပ္ထားပါ)
ျပဳလုပ္ပံု
******
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ခ်င္းကို နႏြင္းမႈန္႔ ဇြန္းဝက္ခန္႔နဲ႔ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
၂။ ငါးၾကင္းကို နႏြင္းအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္၊ ခ်င္း ၊ေရ ၁ခြက္ထည့္၍ က်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ငါးက်က္ရင္ဆယ္ၿပီး အေအးခံၿပီး အသားႏြင္ထားပါ။ ငါးအျပဳတ္ရည္ကိုဖယ္ထားပါ။

၃။ ၾကက္ရင္ဖံုကို နႏြင္းအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္၊ ခ်င္း၊ ေရ ၁ခြက္ထည့္၍ က်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ၾကက္သားက်က္ရင္ ဆယ္ၿပီး အေအးခံၿပီး အသားႏြင္ထားပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကိုဖယ္ထားပါ။

၄။ ငွက္ေပ်ာအူလက္ (၁)ထြာခန္ ႔တစ္ပိုင္းကို အေပၚရံ အေမွးပါးေတြ ခြာၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၿပီးေနာက္ ေရဇလံုထဲကို ဆား၁ဇြန္းထည့္ ၊ကုလားပဲျခမ္းနဲ႔လုပ္ပါက ပဲကိုပြေအာင္စိမ္ၿပီး သန္႔႐ွင္းကာ နႏြင္းအနည္းငယ္ ေရမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ပဲႏူးရင္ အေအးခံၿပီး blander နဲ႔ေမႊေပးပါ။ ကုလားပဲမႈန္႔စိမ္းနဲ႔လုပ္ပါက ပဲမႈန္႔ကိုေဖ်ာ္ၿပီးလည္း ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။

မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရန္

ဟင္းခါးခ်က္မည့္အိုးထဲ ၾကက္ျပဳတ္ရည္နဲ႔ ငါးျပဳတ္ရည္တို႔ကို စစ္ထည့္ၿပီး ေရ ၂ခြက္ထည့္ကာ ဆားေရစိမ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာ္အူကို ေရစစ္ၿပီး ႏူးေအာင္အရင္ျပဳတ္ပါ။
နႏြင္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔/ ၾကက္သားမႈန္ ့၊ျငဳပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ ၂ ဇြန္း အားလံုးကို အရင္ညက္ေအာင္ ေထာင္းၿပီး ငါးအသားႏြင္ၿပီးသား ထည့္ေထာင္းပါ။ ၾကက္သားပါ အနည္းငယ္ထည့္ေထာင္းေပးပါ။ ညက္ေအာင္ေထာင္းစရာမလိုပါ။

မုန္႔ဟင္းခါးဆီသတ္ရန္
*****************
ဒယ္အိုးထဲ ဆီ ၁၀ သားခန္႔ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ခ်င္း၊ နႏြင္းေထာင္းၿပီးသားကို ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးေနာက္ ငါးနဲ႔ ၾကက္သားေထာင္းထားတာ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ဆား၊ငံျပာရည္လိုသေလာက္ထည့့္ပါ။ ျငဳပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ကို ငါးနဲ႔ ၾကက္သားဆီသတ္တဲ့အခါမွာမထည့္ပါ။ ကေလးေတြမစားႏိုင္မွာစိုးလို႔ ဟင္းခါးက်က္မွ ကေလးေတြအတြက္ဖယ္ၿပီး ျငဳပ္သီးမႈန္႔ကို ဆီ ၁ဇြန္းနဲ႔ဆီသတ္ၿပီး ထည့္ထားပါတယ္။ အဆင္ေျပသလိုလုပ္ပါ။
ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီျပန္ေအာင္ခ်က္ၿပီး မုန္႔ဟင္းခါးအိုးထဲထည့္ပါ။ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာထည့္ၿပီး အနည္းငယ္ေမႊေပးပါ။
ကုလားပဲျပဳတ္ရည္/ပဲမႈန္႔ေဖ်ာ္ရည္ထည့္ၿပီး မီးအရိွန္ေလ်ွာ့ၿပီး အိုးမကပ္ေအာင္ဂ႐ုစိုက္ေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ဥကို ေနာက္ဆံုးမွထည့္ၿပီး ဟင္းခါးရည္လိုသေလာက္ေရထည့္ၿပီး အေပါ့အငံျမည္းပါ။
မုန္ ့ဖတ္အေျခာက္ထုပ္ကို မျပဳတ္ခင္ ေရ (၁၅)မိနစ္ခန္႔စိမ္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။ မုန္ ့ဖတ္က်က္ရင္ ေရေအးနဲ႔ေဆးၿပီး ဘမ္းတခုနဲ႔ မုန္႔တပြဲစာခန္႔အရြယ္ ဘမ္းထဲထည့့္ထားပါ။

မုန္႔ပြဲျပင္ရန္
*********
ပန္းကန္လံုးထဲ မုန္႔ဖတ္ ၁ ပြဲစာခန္႔ထည့္ပါ။ ၿပီးေနာက္ ဟင္းခါးလိုသေလာက္ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ /နီဆီခ်က္၊ ျငဳပ္သီးအက်က္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ သံပုရာသီး၊ နံနံပင္တို႔နဲ႔ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ႐ွင့္....
Source : Sabeedar Sofe

MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment