Sunday, December 3, 2017

ကုန္းေဘာင္ႀကီးေႀကာ္

ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္

ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္က တရုတ္အစားအစာေတြထဲမွာေတာ့ နာမည္ၾကီးတဲ့ဟင္းတပြဲပါ။

လြယ္လြယ္ကူကူေလးမို ့ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား (၂ ပြဲစာအတြက္)
၁။ ၾကက္သား (သိုု ့) ၀က္သား - ၂၅က်ပ္သား
၂။ ၾကက္သြန္နီ - ၂ လုုံး
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ ျခမ္း ( အလွအတြက္ထည့္တာပါ။ မထည့္လဲရပါတယ္။)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မႊာ
၅။ ခ်င္း - လက္တဆစ္
၆။ ငရုုတ္သီးေျခာက္ - ၅ ခုု
၇။ ပန္းမုန္လာ - အနည္းငယ္
၈။ မုန္လာဥနီ - ၁ ဥ
၉။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၁၀။ ၾကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပ်စ္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁၁။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၂။ ဆီ -ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ အသားကို အတုုံးေသးေသးေလးေတြတုံးျပီး ပဲငံျပာရည္၊ ၾကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပ်စ္)၊
သၾကားတိုု ့ျဖင့္နယ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ ခ်င္းကိုု အေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပန္းမုန္လာ၊ မုန္လာဥနီတိုု ့ကိုု အတုုံးအေသးေလးေတြတုးံျပီး သပ္သပ္စီထားပါ။
၃။ ေၾကာ္မည့္ ဒယ္အိုုးထဲကိုုဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ငရုုတ္သီးေျခာက္မ်ားကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ ငရုုတ္သီးေျခာက္မ်ားေမႊးျပီးညိဳလာလွ်င္ ပန္းကန္တခုုထဲသိုု ့ဆယ္ထည့္ထားပါ။
၄။ ငရုုတ္သီးေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲကိုု ခ်င္းနွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္၍ဆီသတ္ပါ။ အနံ ့ေမႊးလာလွွ်င္ အသားကိုု ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၅။ အသားမွအရည္မ်ားစထြက္လာလွ်င္ ပန္းမုန္လာနွင့္ မုန္လာဥနီကိုုထည့္ေျကာ္ပါ။
၆။ အရည္မ်ားအကုုန္ခမး္ျပီး ဆီထြက္လာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီကိုုထည့္၍ ၁ မိနစ္ခန္ ့ေၾကာ္ပါ။
၇။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုုထည့္ျပီးေမႊ၍ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၈။ အနံ ့ေမႊးျပီးအလြန္စားေကာင္းေသာ ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
Source: Ei San' Homemade Inspiration

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment