ငါးေသတၱာထမင္းေၾကာ္
ဒီေန႔ေတာ့ လြယ္ကူသက္သာတဲ့ အစားအစာေလး တစ္ခုကို မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္ရွင့္။ စားခါနီးမွ အျမန္ေၾကာ္လို႔ ရတာမို႔ အခ်ိန္လဲ မကုန္ေတာ့ဘူး။ အရသာေလးက တစ္မ်ိဳးေလး စားေကာင္းတာမို႔ အိမ္ရွင္မတို႔ေရ ႀကိဳးစားၾကည့္ၾကရေအာင္
ဒီေန႔ေတာ့ လြယ္ကူသက္သာတဲ့ အစားအစာေလး တစ္ခုကို မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္ရွင့္။ စားခါနီးမွ အျမန္ေၾကာ္လို႔ ရတာမို႔ အခ်ိန္လဲ မကုန္ေတာ့ဘူး။ အရသာေလးက တစ္မ်ိဳးေလး စားေကာင္းတာမို႔ အိမ္ရွင္မတို႔ေရ ႀကိဳးစားၾကည့္ၾကရေအာင္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ထမင္း ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး
ငါးေသတၱာ ဘူးႀကီး ၁ ဘူး
ကန္စြန္း႐ြက္ ၄ ပင္
မုန္လာဥနီ ၁ ဥ
ၾကက္ဥ ၁ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ
ၾကက္သြန္နီ ဥေသး ၁ ဥ
ဂ်င္း အနည္းငယ္
ေရွာက္႐ြက္ ၇ ႐ြက္
ဆီ ၁ ဇြန္းခြဲ (ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
ဆား ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း )
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္္းတစ္ဝက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နညး္
ပထမဆံုး ထမင္းကိုဆားႏွင့္ နယ္ထားပါ။ ငါးေသတၱာဗူးကို ေဖာက္ၿပီး အႏွစ္ကို ဗူးထဲခ်န္ထားၿပီး ငါးတံုးမ်ားကို ခပ္ထုတ္ထားပါ။ ကန္စြန္း႐ြက္ ေႁခြထားပါ။ မုန္လာဥနီ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္သာ ထည့္ၿပီး ကန္စြန္း႐ြက္ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ ဆားမထည့္ပါႏွင့္။ ၿပီးေနာက္ ပန္းကန္ထဲ ခပ္ထုတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ အခြံခြာထားပါ။ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရာေထာင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိပ္စိတ္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထည့္ဆီသတ္ပါ။ မုန္လာဥနီထည့္ပါ။ အႏွစ္မေျခာက္ခင္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ ၿပီးမွ ကန္စြန္း႐ြက္ ထည့္ပါ။ ဗူးထဲတြင္ ခ်န္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ နည္းနည္းထည့္ေမႊပါ။
ဆားနယ္ထားေသာ ထမင္းကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ႏွင့္ ခ႐ုဆီထည့္ပါ။ ခပ္ထုတ္ထားေသာ ငါးေသတၱာတစ္ဝက္ႏွင့္ ဗူးထဲမွာက်န္ေသာအႏွစ္မ်ား ထည့္ေမႊေပးပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးၿပီး ေရွာက္႐ြက္ပါးပါး ညႇပ္ထည့္ေပးပါ။
ထမင္းေၾကာ္ကို ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ၿပီးမွ ပန္းကန္ျပားေပၚ အသာေမွာက္ခ်ပါ။ ခ်န္ထားေသာ ငါးေသတၱာ၊ သခြားခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ထည့္ၿပီး အလွဆင္ေပးပါ။ ငါးေသတၱာထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ကန္စြန္း႐ြက္ထည့္ထားတာမို႔ ငါးေသတၱာရဲ႕ အေၾကာတတ္ေစတဲ့ ဓာတ္ေတြကို ဖယ္ရွားေပးမွာပါ။ လူႀကီးေတြအတြက္လဲ အဆင္ေျပ ကေလးေတြအတြက္လဲ အာဟာရျဖစ္ေစတာေၾကာင့္ အျမန္ေၾကာ္စားၾကည့္လိုက္ၾကေနာ္ အိမ္ရွင္မတို႔...
ထမင္း ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး
ငါးေသတၱာ ဘူးႀကီး ၁ ဘူး
ကန္စြန္း႐ြက္ ၄ ပင္
မုန္လာဥနီ ၁ ဥ
ၾကက္ဥ ၁ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ
ၾကက္သြန္နီ ဥေသး ၁ ဥ
ဂ်င္း အနည္းငယ္
ေရွာက္႐ြက္ ၇ ႐ြက္
ဆီ ၁ ဇြန္းခြဲ (ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
ဆား ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း )
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္္းတစ္ဝက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နညး္
ပထမဆံုး ထမင္းကိုဆားႏွင့္ နယ္ထားပါ။ ငါးေသတၱာဗူးကို ေဖာက္ၿပီး အႏွစ္ကို ဗူးထဲခ်န္ထားၿပီး ငါးတံုးမ်ားကို ခပ္ထုတ္ထားပါ။ ကန္စြန္း႐ြက္ ေႁခြထားပါ။ မုန္လာဥနီ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္သာ ထည့္ၿပီး ကန္စြန္း႐ြက္ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ ဆားမထည့္ပါႏွင့္။ ၿပီးေနာက္ ပန္းကန္ထဲ ခပ္ထုတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ အခြံခြာထားပါ။ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရာေထာင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိပ္စိတ္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထည့္ဆီသတ္ပါ။ မုန္လာဥနီထည့္ပါ။ အႏွစ္မေျခာက္ခင္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ ၿပီးမွ ကန္စြန္း႐ြက္ ထည့္ပါ။ ဗူးထဲတြင္ ခ်န္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ နည္းနည္းထည့္ေမႊပါ။
ဆားနယ္ထားေသာ ထမင္းကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ႏွင့္ ခ႐ုဆီထည့္ပါ။ ခပ္ထုတ္ထားေသာ ငါးေသတၱာတစ္ဝက္ႏွင့္ ဗူးထဲမွာက်န္ေသာအႏွစ္မ်ား ထည့္ေမႊေပးပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးၿပီး ေရွာက္႐ြက္ပါးပါး ညႇပ္ထည့္ေပးပါ။
ထမင္းေၾကာ္ကို ပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ၿပီးမွ ပန္းကန္ျပားေပၚ အသာေမွာက္ခ်ပါ။ ခ်န္ထားေသာ ငါးေသတၱာ၊ သခြားခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ထည့္ၿပီး အလွဆင္ေပးပါ။ ငါးေသတၱာထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ကန္စြန္း႐ြက္ထည့္ထားတာမို႔ ငါးေသတၱာရဲ႕ အေၾကာတတ္ေစတဲ့ ဓာတ္ေတြကို ဖယ္ရွားေပးမွာပါ။ လူႀကီးေတြအတြက္လဲ အဆင္ေျပ ကေလးေတြအတြက္လဲ အာဟာရျဖစ္ေစတာေၾကာင့္ အျမန္ေၾကာ္စားၾကည့္လိုက္ၾကေနာ္ အိမ္ရွင္မတို႔...
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment