Thursday, December 28, 2017

ၾကက္သားဆန္ျပဳတ္

ၾကက္သားဆန္ျပဳတ္ 



ၾကက္သားဆန္ျပဳတ္ ျပဳတ္နည္းေလး ေျပာျပပါမယ္။ ဘဲသား ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ဘဲသားႏွင့္ ျပဳတ္ပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဆန္  ၁ ဗူး
ၾကက္/ ဘဲသား  (အနည္းငယ္)
ၾကက္သြန္နီ  ၁ လံုး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္  အနည္းငယ္
ခ်င္း  (လက္တစ္ဆစ္ခန္႔)
ႏွမ္းဆီ
ဆား
တ႐ုတ္နံနံ

ျပဳလုုပ္နည္း
ပထမဦးစြာ ၾကက္ရင္ပံုသားအား ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ေရထည့္ကာ အသင့္ျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုးကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီျဖင့္ အႂကြပ္ေၾကာ္ကာ ဆီစစ္ထားပါ။
ဆန္ႏို႔ဆီဗူး တစ္ဗူးကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ေရ ႏို႔ဆီဗူး ၃ ဗူး ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။
ေရဆူလာလ်ွင္ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႔အား ဓားျပား႐ိုက္ ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ဆန္ က်က္လာလွ်င္ ခ်င္းအား ျပန္ဆယ္ထုတ္ပစ္လိုက္ပါ။ ထို႔ေနာက္ အသင့္ျပဳတ္ထားသည့္ ၾကက္သားအား အသားႏႊင္ၿပီး ထည့္ပါ။ (ၾကက္ကင္႐ွိလ်ွင္ ၾကက္ကင္အား အသားႏႊင္ၿပီး ထည့္ႏိုင္သည္)
ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္မ်ွ ဆမ္းပါ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
အသင့္ေၾကာ္ထားသည့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ အနည္းငယ္ ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ။ ထို႔ေနာက္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အနည္းငယ္ႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံ အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီးထည့္ကာ အသင့္ ေသာက္သံုးႏိုင္ပါသည္။
ဆန္ျပဳတ္ကို ေနေကာင္းလို႔ပဲ ေသာက္ေသာက္ ၊ ေနမေကာင္းလို႔ပဲ ေသာက္ေသာက္ အလြန္အရသာ႐ွိၿပီး အနံ႔၊ အရသာႏွင့္ ျပည့္ဝလွသည့္ အစားအစာ ျဖစ္ပါသည္။
Source: Knowledge Corner

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment