Monday, December 18, 2017

မုန္႔ေရပါး (သို႔) လမ္းသရဲမုန္႔

မုန္႔ေရပါး (သို႔) လမ္းသရဲမုန္႔



ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဆန္ၾကမ္း...................... ၂ ဗူး ( ႏို ့ဆီဗူး )
ဆား.................... ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဟင္းခတ္မႈန္႔ ......... အနည္းငယ္ (ပါသည္ဆိုရုံ)
ၾကက္ဥ......................... ၁ လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး................... ၅ လုံး
ပဲျပဳတ္.......................... ၁၀ က်ပ္သား
ပဲပင္ေပါက္..................... ၂၅ က်ပ္သား
ငရုတ္သီးစိမ္း................... ၁၀ ေတာင့္ခန္ ့
ကုလားေလး မဆလာ......... ၂ ထုပ္
နံနံပင္............................ ၁ စည္း

ဆန္ ၂ ဗူးကို ေရေဆးၿပီး တစ္ညအိပ္ေရစိမ္ထားပါ။
တကယ္လို႔ လက္လွည့္ေက်ာက္ႀကိတ္စက္မရိွရင္ေတာ့ ေရႏို ့ဆီဗူး (၅) ဗူးခန္႔နဲ ့ေဖ်ာ္ရည္
ေဖ်ာ္စက္မွာ ႀကိတ္ပါ။
ထိုမုန္႔ႏွစ္ရည္ထဲသို႔ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ၾကက္ဥတို႔ထည့္ၿပီး သမသြားေအာင္
နာနာေလးေခါက္ၿပီး ေမႊကာ နာရီ၀က္ခန္႔ထားပါ။
ဒီေနရာမွာ တစ္ခုသတိထားဖို႔လိုတာက ေရထည့္ရတဲ့ အခ်ိဳးပါ။ ဆန္ေတြက မတူတတ္သလို အသစ္၊ အေပာာင္းေတြေပၚမွာ မူတည္ေနတဲ့အတြက္ မုန္႔သားမွန္ကန္ေစဖို႔အတြက္ မုန္႔တစ္ခု စမ္းသပ္ၾကည့္ၿပီးၿပီဆိုမွ လိုအပ္လွ်င္ ျပန္လည္ ျဖည့္စြက္ေပးဖို႔ပါ။
မုန္႔ေရပါးအိုးကို အပူေပးၿပီး ျပဳတ္တူကိုခြဲကာ အ၀တ္ညွပ္ထားတဲ့အစနဲ ့ဆီသုတ္လိမ္းေပးပါ။
မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို ေသခ်ာေမႊၿပီး အိုးႏႈတ္ခမ္းသား ပတ္လည္ကေန ပါးပါးေလးေလာင္းထည့္ပါ။ လိုအပ္ပါက မုန္႔အိုးျပားကို လက္နဲလွည့္ၿပီး (မုန္႔သားညီေအာင္) ကစားေပးရပါမယ္။
(မုန္႔တစ္ခုလုပ္တိုင္း မုန္႔ရည္ကိုေမႊၿပီးမွ ထည့္ေပးရပါမယ္)
မုန္႔ႏွစ္ရည္ပာာ ထည့္လိုက္တာနဲ႔ ဇကာေပါက္ေလးမ်ား ထေနရမွာျဖစ္သလို

မုန္႔ဖုတ္ဒယ္အိုးမွာ အလြယ္တကူေလွ်ာဆင္းသြားပါမွ မိမိမုန္႔ႏွစ္ရည္ပာာ အဆင္ေျပဆုံးအဆင့္ ျဖစ္ပါတယ္။
( ပ်စ္ခြ်ဲ လုံးေထြးမေနရပါဘူး)
မုန္႔ဖုတ္အိုးေပၚက မုန္႔သားအဆင္ေျပၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ၄-၅ ဖတ္ေလာက္ညွပ္ထည့္၊ ပဲပင္ေပါက္ ၁၅ပင္ ေလာက္ျဖန္႔ခင္းထည့္၊ ပဲျပဳတ္ ၅-၆ ေစ့ေလာက္ထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ညွပ္ထည့္၊ နံနံပင္ထည့္၊ မဆလာေလး ျဖဴးၿပီး စေလာင္းဖုံးလို႔ေခၚတဲ့ ဒယ္အိုးအဖုံးနဲ ့ဖုံးေပးထားရပါမယ္။
၂ မိနစ္ေလာက္ အၾကာမွာ ေဘးသားေတြပာာၾကြပ္လာပါမယ္။ ထိုအခါမွ
အ၀တ္စညွပ္ထားတဲ့ ျပဳတ္တူေလးအသုံးျပဳကာ ပတ္ပတ္လည္ကို ဆီပုတ္ေပးရပါမယ္။
အလယ္ကိုလည္း သံေယာင္းမေလးနဲ ့ေဖာက္ကာ ဆီထည့္ေပးၿပီး မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အေနအထားမွာ ေဘးပတ္လည္ကေန သံေယာင္းမေလးနဲ႔ထိုးကာ အခ်ပ္လိုက္ၿဖစ္ေစ၊ ေခါက္ခ်ိဳးျဖစ္ေစ ေကာ္ယူလိုက္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ။
(ႏွစ္သက္ပါက ေဂၚဖီထုပ္ပါးပါးလွီး၊ ဆူးပုတ္ရြက္မ်ားလည္း ပဲပင္ေပါက္ထည့္ခ်ိန္မ်ိဳးမွာ
ျဖည့္စြက္ ထည့္စားႏိုင္ပါတယ္)
ခ်ဥ္ငံစပ္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ရည္မ်ိဳးႏွင့္ တြဲဖက္ႏိုင္သလို အလြတ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးျဖင့္လည္း တြဲဖက္ႏိုင္ပါတယ္။
Source: ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment