Tuesday, December 19, 2017

ယံယံခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္

ဒိီေန႔ စိတ္ကူးေပါက္လို႔ "ယံယံခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္" ေၾကာ္စားထားတာေလး တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္....
ေၾကာ္ရတာကလဲ လြယ္ကူၿပီး စားလို႔ကလဲ ေကာင္းမွေကာင္း ေဆာင္းတြင္းဆိုေတာ့ အသီးအႏွံေတြကလဲ စိမ္းစိုလတ္ဆတ္ၿပီး ေကာင္းခ်က္ဘဲ....
"ယံယံခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္" ျပဳလုပ္ရန္အတြက္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ယံယံခ်ဥ္စပ္ ၃ ထုပ္
၂။ ေဂၚလခါးသိီး အနဲငယ္ ၊ မုန္လာဥနီ အနဲငယ္၊ ပဲသီး အနဲငယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၁ စည္း၊ င႐ုတ္ပြ အနဲငယ္၊
မုန္ညင္းရြက္ အနဲငယ္
၃။ ငုံးဥ လိုသေလာက္
၄။ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ ၊ၾကာညိဳ႕အက်ဲ အနဲငယ္
၅။ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔အနဲငယ္ ၊ဆီအနဲငယ္
"ယံယံခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္" ေၾကာ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ေခါက္ဆြဲ ၃ ထုပ္နဲ႔ ငုံးဥေတြကို ျပဳတ္ထားပါ။
၂။ ေဂၚလခါးသိီး အနဲငယ္ ၊မုံလာဥနီ အနဲငယ္၊ ပဲသီး အနဲငယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၁ စည္း၊ င႐ုတ္ပြ အနဲငယ္၊ မုန္ညင္းရြက္ အနဲငယ္တို႔ကို လွီးထားၿပီး ေရေဆးထားပါ။
၃။ ေၾကာ္မယ့္အိုးထဲမွာ ဆီအနဲငယ္ထည့္ၿပီး ေဂၚလခါးသိီး၊ မုံလာဥနီ၊ ပဲသီးတို႔ကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၄။ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ ၊ၾကာညိဳ႕အက်ဲ အနဲငယ္တို႔ကို ေဂၚလခါးသိီး၊ မုံလာဥနီ၊ ပဲသီးတို႔ ေၾကာ္ေနတ့ဲအထဲကို ထည့္ေပးပါ။
၅။ ေနာက္ေတာ့ မုန္ညင္းရြက္ေတြထည့္ပါ။
၆။ ၿပီးရင္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထားတာေတြ ထည့္ၿပီး ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
၇။ ေနာက္ေတာ့ ေခါက္ဆြဲထဲကပါတ့ဲ အခ်ဥ္မႈန္႔ေတြရယ္ ဆီထုပ္ေတြရယ္ကို ေဖာက္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ (ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ အနဲငယ္ထည့္ပါ) ၃ မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေနေပးပါ။
၈။ ေနာက္ဆုံးေတာ့ ငုံးဥေတြထည့္ပါ။ ေမႊးေအာင္လို႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္လွီးထားတာေတြ၊ င႐ုတ္ပြေတာင့္ လွီးထားတာေတြထည့္ၿပီး မီးအရွိန္ေလ်ာ့ကာ ေမႊေနေပးပါ။ (၂ မိနစ္ခန္႔)
 ကဲ....အရသာရွိလွတ့ဲ "ယံယံခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္" ေလးကို အသီးႏွံလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြနဲ႔ စားသုံးလို႔ရပါၿပီ။
(အရသာကေတာ့ အရမ္းေကာင္းဘဲ အသားေတြ၊ ၾကက္ဥေခ်ာင္းေတြ ထည့္ေၾကာ္စားရင္လဲ ရပါတယ္ေနာ္)














MYKA Ecommerce

www.myka.com.mm

No comments:

Post a Comment