Thursday, December 14, 2017

ပူပူစပ္စပ္မွ်စ္ရခိုင္ခ်က္

ရာသီစာေလးတစ္ခု ေဝမွ်ပါရေစ။
အခုလို ရာသီဥတုနဲ႔ေတာ့ ကြက္တိပါပဲ။



ပူပူစပ္စပ္မွ်စ္ရခိုင္ခ်က္
မွ်စ္ႏုႏု ................... ၂၀ က်ပ္သား
ပုစြန္ေျခာက္ ............ ၁ ဇြန္း
စိမ္းစားငါးပိ ............. ၁ ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း ........... ၂၀ ေတာင့္ခန္႔
နံနံပင္ .................... ၁ စည္း
မန္က်ည္းသီးမွည့္ ...... အနည္းငယ္

မွ်စ္ႏုႏုေတြကို ေရျဖင့္ ျပန္ျပဳတ္ပါ။ အရင္းပိုင္းေလးေတြကို ထက္ျခမ္း (သို႔) ေလးစိတ္ခြဲၿပီး အရာေပးပါ။
အိုးေသးေသးတစ္လုံးမွာ ငါးပိႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ႏွင့္အတူ ေရခမ္းသည္အထိ ျပဳတ္ပါ။
ထိုျပဳတ္ထားေသာ အေရာကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ။
ပုစြန္ေျခာက္ကိုလည္း မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ။
အိုးတစ္လုံးမွာ ေရ (သို႔) ျပဳတ္ရည္ လီတာဝက္ခန္႔ကို အပူေပးပါ။ ထိုျပဳတ္ရည္ထဲသို႔ ေထာင္းထားေသာ ငါးပိႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေရာႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္းကို ထည့္ေမႊပါ။
ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္တို႔ျဖင့္ အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
ဓားရာေပးထားေသာ မွ်စ္စို႔ေလးေတြ ထည့္ၿပီး ခ်က္ပါ။
နံနံပင္ အ႐ိုးေလးေတြကို ဦးစြာထည့္ထားၿပီး မီးဖိုေပၚမွ ခ်ခါနီးမွ နံနံပင္အရြက္ေလးေတြ အုပ္ေပးပါ။
Source:င္းခ်က္နည္းမ်ား

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment