နန္းၾကီးသုပ္ (၄ေယာက္စာ)
မနက္စာႏွင္႔အစာေျပလုပ္စားႏိုင္ဖုိ႔
နန္းႀကီးသုပ္ေလးပါ။ အိမ္မွာ မိသားစုနွင္႔ တူတူလုပ္စားမယ္ဆုိရင္
အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ လုပ္စားနုိင္ပါတယ္။ နန္းႀကီးသုပ္ကုိ မုန္႔ႀကြပ္ ၊ ငါးဖယ္၊ ဟင္းခ်ဳိတုိ႔ျဖင္႔
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
နန္းႀကီး ေခါက္ဆြဲ – ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သား – ၂၀က်ပ္သား
ၾကက္ဥ – ၃လံုး (က်က္ေအာင္ျပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂ မႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလွီးပါ) တြဲစားရန္
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား၊ ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔
ပဲမႈန္႔ (အက်က္မႈန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၆ဇြန္း
သံပရာသီး – ၂လံုး (စိပ္ထားေပးပါ)
နံနံပင္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ငါးငံျပာရည္
နန္းႀကီး ေခါက္ဆြဲ – ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သား – ၂၀က်ပ္သား
ၾကက္ဥ – ၃လံုး (က်က္ေအာင္ျပဳတ္ၿပီး အခြံႏႊာပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂ မႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလွီးပါ) တြဲစားရန္
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား၊ ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔
ပဲမႈန္႔ (အက်က္မႈန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၆ဇြန္း
သံပရာသီး – ၂လံုး (စိပ္ထားေပးပါ)
နံနံပင္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ငါးငံျပာရည္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)) ျဖင္႔နယ္ၿပီး အသားႏႊင္ရန္ ဒယ္အုိးထဲ ေရထည္႔ၿပီး ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးေနာက္ ျပဳတ္ၿပီးသား ၾကက္သားကို အရွည္လုိက္အသားႏႊင္ေပးပါ။
၃။ ဒယ္အိုးထဲသို ့ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း) ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ ထည္႔ၿပီး ဆီသပ္ပါ။
၅။ ၿပီးမွ ၾကက္သား၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္(ခြက္တ၀က္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တုိ႔ထည္႔ျပီး ၂မိနစ္ခန္႔တည္ထားေပးျပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ နန္းၾကီးသုပ္လုိ႔ရပါျပီ။
၇။ နန္းၾကီး တပြဲစားျပင္ရန္ ေဇာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ နန္းၾကီးေခါက္ဆြဲ (လက္တဆုတ္စာ)၊ ၾကက္သြန္နီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ပဲမႈန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားဟင္း၊ ငါးငံျပာရည္(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္ဥ၊ သံပုရာသီး ၂စိပ္၊ နံနံပင္ တုိ႔ကိုထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၈။ အရသာရွိေသာ နန္းၾကီးသုပ္ကို ၾကက္ရုိးျပဳတ္ဟင္းခ်ဳိ ပူပူေလးျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)) ျဖင္႔နယ္ၿပီး အသားႏႊင္ရန္ ဒယ္အုိးထဲ ေရထည္႔ၿပီး ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးေနာက္ ျပဳတ္ၿပီးသား ၾကက္သားကို အရွည္လုိက္အသားႏႊင္ေပးပါ။
၃။ ဒယ္အိုးထဲသို ့ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း) ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ ထည္႔ၿပီး ဆီသပ္ပါ။
၅။ ၿပီးမွ ၾကက္သား၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္(ခြက္တ၀က္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တုိ႔ထည္႔ျပီး ၂မိနစ္ခန္႔တည္ထားေပးျပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ နန္းၾကီးသုပ္လုိ႔ရပါျပီ။
၇။ နန္းၾကီး တပြဲစားျပင္ရန္ ေဇာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ နန္းၾကီးေခါက္ဆြဲ (လက္တဆုတ္စာ)၊ ၾကက္သြန္နီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ပဲမႈန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားဟင္း၊ ငါးငံျပာရည္(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္ဥ၊ သံပုရာသီး ၂စိပ္၊ နံနံပင္ တုိ႔ကိုထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၈။ အရသာရွိေသာ နန္းၾကီးသုပ္ကို ၾကက္ရုိးျပဳတ္ဟင္းခ်ဳိ ပူပူေလးျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment