ကပ္ေၾကးကိုက္ေလး စားပါအံုး...
ဆန္ျပား (သို ့) ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ ( ၂၀ ) က်ပ္သားကို ရွာလကာရည္ လက္ဖက္္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္ ့၊ ပဲငံျပာရည္တို ့နွင့္ သမေအာင္ နယ္ထားပါ။ ပုဇြန္( ၁၀) ေကာင္ကို အခြံခြာ ေရေဆးၿပီး ဆားနႏြင္း နယ္ထားပါ။ ကင္းမြန္(သို ့) ျပည္ႀကီးငါးအေနေတာ္ (၁၀) ေကာင္ကို သန္ ့ရွင္းေရး လုပ္ၿပီး ဓါးရာေလးေတြ ေပးကာ ဆားနယ္ၿပီး ျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္ဥ ႏွစ္လံုးကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္ ခေလာက္ထားပါ။ ပဲျပဳတ္ (၅) က်ပ္သား ၊ ပဲပင္ေပါက္ (၅) က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ပင္ (သို ့) ကူးဆိုင္ (၅)ပင္ခန္ ့ကို ေရေဆးကာ တစ္လက္မခန္ ့ျဖတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) မႊာကို ဓါးျပား ရိုက္ထားပါ။
ေၾကာ္မည့္ အိုးထဲသို ့ဆီထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ၿပီး
ပုဇြန္ကို ထည့္ေၾကာ္ၿပီး ျပည္ႀကီးငါးႏွင့္ အရသာနယ္ထားတဲ့ ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
ဆန္ျပား (သို ့) ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ ( ၂၀ ) က်ပ္သားကို ရွာလကာရည္ လက္ဖက္္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္ ့၊ ပဲငံျပာရည္တို ့နွင့္ သမေအာင္ နယ္ထားပါ။ ပုဇြန္( ၁၀) ေကာင္ကို အခြံခြာ ေရေဆးၿပီး ဆားနႏြင္း နယ္ထားပါ။ ကင္းမြန္(သို ့) ျပည္ႀကီးငါးအေနေတာ္ (၁၀) ေကာင္ကို သန္ ့ရွင္းေရး လုပ္ၿပီး ဓါးရာေလးေတြ ေပးကာ ဆားနယ္ၿပီး ျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္ဥ ႏွစ္လံုးကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္ ခေလာက္ထားပါ။ ပဲျပဳတ္ (၅) က်ပ္သား ၊ ပဲပင္ေပါက္ (၅) က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ပင္ (သို ့) ကူးဆိုင္ (၅)ပင္ခန္ ့ကို ေရေဆးကာ တစ္လက္မခန္ ့ျဖတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) မႊာကို ဓါးျပား ရိုက္ထားပါ။
ေၾကာ္မည့္ အိုးထဲသို ့ဆီထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ၿပီး
ပုဇြန္ကို ထည့္ေၾကာ္ၿပီး ျပည္ႀကီးငါးႏွင့္ အရသာနယ္ထားတဲ့ ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
ထို ့ေနာက္
ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္ ပဲျပဳတ္၊ ကူးဆိုင္ကို ထည့္ကာ ေၾကာ္ပါ။ အေပါ့အငံ ျမည္းၿပီး
ၾကက္ဥကို ထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊေၾကာ္ၿပီး အရသာရွိေသာ ကပ္ေၾကးကိုက္ကို
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ၾကက္ဥကို ၾကာဇံေၾကာ္ထဲ ထည့္သလို သပ္သပ္ေၾကာ္ၿပီး ကပ္ေၾကးႏွင့္ညွပ္ၿပီး
ထည့္လို ့လဲ အဆင္ေျပပါတယ္...
ကဲ....အရသာရွိေသာ ကပ္ေၾကးကိုက္ကို
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။
Source: Khine Lay
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment