Wednesday, December 13, 2017

ေမႊးေမႊးပူပူစပ္စပ္ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္

ေမႊးေမႊးပူပူစပ္စပ္ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္

ပူပူစပ္စပ္ကေလး စားလိုက္လ်ွင္ျဖင့္ ခံတြင္းၿမိန္လွမွာပဲေနာ္။ အခုပဲ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ ပူပူစပ္စပ္ေလး လုပ္စားၾကရေအာင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ၾကက္ဥ (၁ လံုး)
ဆီ (၁ ဇြန္းခြဲ)
ဆန္ (ႏို႔ဆီဘူး တစ္ဝက္)
ၾကက္သြန္နီ (၁လံုး)
ေဂၚဖီထုပ္ (လက္တစ္ဆုပ္စာ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂ မႊာ)
င႐ုတ္ပြ (လက္တစ္ဆုပ္စာ)
င႐ုတ္ပြ (လက္တစ္ဆုပ္စာ)
င႐ုတ္သီးအႏွစ္ (သို႔) င႐ုတ္သီးမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ ဇြန္းတစ္ဝက္)
ဆား (အနည္းငယ္)
ပဲငံျပာရည္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)
႐ွာလကာရည္ အနည္းငယ္
သၾကား အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင့္
နာနတ္ပြင့္ ၂ ပြင့္
မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီးစသည့္ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
ျပင္ဆင္ရန္
ဆန္ေဆး၍ မိနစ္၂၀ ခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ။ ထို႔ေနာက္ ထမင္းခ်က္ရာတြင္ စီးေလာက္သည့္ ပမာဏထိ ခ်က္ပါ။ မေပ်ာ့ေစပါနဲ႔။ ထမင္းကို အေအးခံထားပါ။
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား လွီးျဖတ္ထားပါ။
ၾကက္ဥတစ္လံုးကို ေဖာက္ကာ ေမႊထားပါ။

ျပဳလုပ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီထည့္ကာ နာနတ္ပြင့္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ထည့္ေမႊပါ။
ၿပီးလ်ွင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ထည့္ၿပီး ေရႊေရာင္သန္းလာသည့္အထိ ေမႊပါ။
ထို႔ေနာက္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္ႏွင့္ သၾကားတို႔ကို ထည့္ေမႊပါ။
ၿပီးလ်ွင္ လွီးျဖတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီထုပ္ႏွင့္ င႐ုတ္ပြတို႔ကို ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ၃ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးပါ။
မီးအ႐ွိန္ေလ်ွာ့ကာ ေခါက္ေမႊထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည့္ပါ။
ၾကက္ဥ က်က္ခါနီးလ်ွင္ ေရာေမႊပါ။ (မတူးေစရန္ သတိထားပါ)
ထို႔ေနာက္ ခ်က္ထားေသာ ထမင္းထည့္ကာ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း ထပ္ထည့္၍ ေမႊပါ။
မီးအ႐ွိန္ အနည္းငယ္ျမႇင့္၍ ၂ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးပါ။
နံနံပင္ႀကိဳက္လ်ွင္ နံနံပင္အုပ္ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment