ငါးရံ႕၊ ဒန္႔သလြန္သီးႏွင့္ မန္က်ည္းသီးစိမ္းအခ်ဥ္ခ်က္
ငါးရံ႕.................. ႀကီးႀကီး ၁ေကာင္
ဒန္႔သလြန္သီး....... ၅ ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီေသး.... ၁ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ......... ၅ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.......... ၅ လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း.......... ၅ ေတာင့္
မန္က်ည္းသီးစိမ္း...... ၅ ေတာင့္
နႏြင္း+အေရာင္တင္......အနည္းငယ္စီ
ငါးငံျပာရည္............ ၃ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း )
ဟင္းခတ္မႈန္႔............ ၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ငါးရံ႕ကို အေၾကးခြံ ထုိးၿပီး ေရေဆးသန္႔စင္ကာ အကြင္းလိုက္ လွီးၿပီး ငါးငံျပာရည္ ၁ ဇြန္း ၊ ဟင္းခတ္
မႈန္႔ ၊ နႏြင္းမႈန္႔တို႔နဲ ့နယ္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
မန္က်ည္းသီးစိမ္းကို ျပဳတ္ၿပီး အရည္စစ္ ယူထားပါ။
ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုေရာၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
စပ္ရိွန္းရိွန္းေလး စားခ်င္ရင္ ငရုတ္ေျခာက္ေတာင့္ ၃ ေတာင့္ေလာက္ပါ ေရာေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးပါ။ ( ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီးဆို ပိုေကာင္းပါသည္)
ဒန္႔သလြန္သီးေတြကို ဓါးနဲ႔ ျခစ္ထုတ္ၿပီး၂ လက္မ အရွည္ေလာက္ ပိုင္းၿဖတ္ပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံး ေအာက္ေျခမွာနႏြင္း+ အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ ့ေရာေထာင္းထားေသာ အေရာကို ေအာက္ကထည့္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ျဖန္႔ထည့္ပါ။
ငါးငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ႏွင့္ အရသာသြင္းပါ။
ဆီကို ဒယ္အိုးပတ္လည္မွ အနည္းငယ္ ေလာင္းထည့္ကာ ေမႊေပးစရာ မလိုေလာက္တဲ့ မီးအရိွန္မွာ ဆီျပန္လာသည္အထိ ခ်က္ေပးပါ။
ဆီျပန္လာၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ အရသာနယ္ထားတဲ့ ငါးေတြထည့္ကာ ညင္သာစြာ ေမႊေပးပါ။ ေရအနည္းငယ္
ျဖည့္စြက္ၿပီး ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ဆူပြက္လာသည္အထိ
ခ်က္ေပးပါ။
ျပန္လည္ဆူပြက္လာၿပီဆိုရင္ ၊ ဒန္႔သလြန္သီးေတြထည့္ကာ ျဖည္းညင္းစြာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ ( ငါးေတြ မေၾကသြားေအာင္ သတိျပဳၿပီး ေမႊပါ)
မန္က်ည္သီးစိမ္း ျပဳတ္ရည္ေလး အနည္းငယ္ ေလာင္းထည့္ပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၊နံနံပင္တို႔ ထည့္ၿပီး ေခတၱ အဖုံးျပန္ပိတ္ထားေပးပါ။
ဒီဟင္းခ်က္မယ္ဆိုရင္ ညင္သာၿပီး စိတ္ရွည္ဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါမယ္။
ျပန္လည္ဆူပြက္လာၿပီဆိုရင္ ၊ ဒန္႔သလြန္သီးေတြထည့္ကာ ျဖည္းညင္းစြာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ ( ငါးေတြ မေၾကသြားေအာင္ သတိျပဳၿပီး ေမႊပါ)
မန္က်ည္သီးစိမ္း ျပဳတ္ရည္ေလး အနည္းငယ္ ေလာင္းထည့္ပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၊နံနံပင္တို႔ ထည့္ၿပီး ေခတၱ အဖုံးျပန္ပိတ္ထားေပးပါ။
ဒီဟင္းခ်က္မယ္ဆိုရင္ ညင္သာၿပီး စိတ္ရွည္ဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါမယ္။
Source: ေမသတင္းရပ္ကြက္ေလး
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment