ခရမ္းကၽြတ္သီး
ငါးပိေကာင္ငပိခ်က္
ဟင္းေလးတခြက္ထဲနဲ႔ ထမင္းစားၿမိန္တဲ့ ဟင္းပြဲေလးမို႔ အစားမိတ္ေဆြမ်ားနဲ႔
ခ်က္နည္းကို ရွယ္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆ မႊာ၊ ၾကက္သြန္နီ အေသး ၂ လံုး၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း ၂၅
ေတာင့္ ၊အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊နႏြင္းမႈန္႔ တို႔ကို ေရာေထာင္းပါ။
ၿပီးလ်င္ ဆီနဲနဲနဲ႔ ေထာင္းထားသည္မ်ားကို ဆီသတ္ပါ။
ၿပီးလ်င္ ေသးေသးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၈ လံုးကို ထည့္၍ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားလိတ္သြားသည္ အထိ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား လိတ္သြားလ်င္ ငါးပိေကာင္ ၃ ပိုင္းကို ထည့္၍ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီသတ္ႏွင့္ သမေအာင္ ေမႊပါ။
ၿပီးလ်င္ ေရအနည္းငယ္ ႏွင့္ dashi မႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္၍ အဖံုးအုပ္ၿပီး ဆက္တည္ပါ။
ေရမခမ္း တခမ္းတြင္ ခရမ္းကၽြတ္သီးကို ေလးျခမ္းစိပ္၍ ႏူးအိသည္ အထိတည္ပါ။
ခရမ္းကၽြတ္သီး ႏူးအိသြားလ်င္ င႐ုပ္သီးစိမ္း အေတာင့္ေလးမ်ားႏွင့္ ဗမာနံနံပင္ အုပ္၍ သံုးေဆာင္ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါၿပီ။
( အငံေလးေစလိုလ်င္ေတာ့ ငံျပာရည္ (သို႔) ဆား ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ ႏွစ္သက္လ်င္လည္း ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
ၿပီးလ်င္ ဆီနဲနဲနဲ႔ ေထာင္းထားသည္မ်ားကို ဆီသတ္ပါ။
ၿပီးလ်င္ ေသးေသးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၈ လံုးကို ထည့္၍ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားလိတ္သြားသည္ အထိ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား လိတ္သြားလ်င္ ငါးပိေကာင္ ၃ ပိုင္းကို ထည့္၍ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီသတ္ႏွင့္ သမေအာင္ ေမႊပါ။
ၿပီးလ်င္ ေရအနည္းငယ္ ႏွင့္ dashi မႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္၍ အဖံုးအုပ္ၿပီး ဆက္တည္ပါ။
ေရမခမ္း တခမ္းတြင္ ခရမ္းကၽြတ္သီးကို ေလးျခမ္းစိပ္၍ ႏူးအိသည္ အထိတည္ပါ။
ခရမ္းကၽြတ္သီး ႏူးအိသြားလ်င္ င႐ုပ္သီးစိမ္း အေတာင့္ေလးမ်ားႏွင့္ ဗမာနံနံပင္ အုပ္၍ သံုးေဆာင္ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါၿပီ။
( အငံေလးေစလိုလ်င္ေတာ့ ငံျပာရည္ (သို႔) ဆား ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔ ႏွစ္သက္လ်င္လည္း ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
ခရမ္းကၽြတ္သီး ငါးပိေကာင္ခ်က္ကို သခြားသီး ကၽြတ္ကၽြတ္ေလးႏွင့္
တို႔စားလ်င္ စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
Source: WinWin KT. FOOD@HOME
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment