ငါးေခါင္းဟင္းရည္ (သို ့)ငါးေခါင္း မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္နည္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားကေတာ့
ငါးေခါင္း ၊ မၽွစ္ခ်ဥ္ ၊ မုန္ညင္းျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သား ၊ငါးဖယ္ ၊ ပဲငါးပိ ၊ ေဂၚရခါးညြန္႔ ၊ ရွမ္းနံနံ ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ငံုးဥ ၊ပဲျပား ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငါးေခါင္း ၊ မၽွစ္ခ်ဥ္ ၊ မုန္ညင္းျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သား ၊ငါးဖယ္ ၊ ပဲငါးပိ ၊ ေဂၚရခါးညြန္႔ ၊ ရွမ္းနံနံ ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ငံုးဥ ၊ပဲျပား ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ
ခ်က္နည္း
ငါးေခါင္းကို စင္ၾကယ္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ဆႏြင္းအနည္းငယ္တို႔ျဖင့္ နယ္၍ ႏွပ္ထားပါ။ၾကက္သားကိုလည္း
ထိုနည္းအတိုင္း နယ္ထားပါ။
မၽွစ္ခ်ဥ္ကို
ေရ ၁ ထပ္ေဆး၍ ၾကက္သြန္နီ ၊နယ္ထားေသာၾကက္သား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား ၊ၾကက္သားမႈန္႔
၊ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ လံုးခ်က္ပါ။
ေရေႏြးမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး အခ်ိန္ၾကာၾကာတည္ထားပါ။
ေရေႏြးမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး အခ်ိန္ၾကာၾကာတည္ထားပါ။
ငါးဖယ္မ်ားကို အေနေတာ္အလံုးေလးမ်ား လံုးထားပါ။
မၽွစ္ခ်ဥ္အရည္အေတာ္က်က္လၽွင္
ပဲငါးပိ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းမ်ားေထာင္းထည့္ပါ။
ေနာက္ထပ္အိုးတစ္လံုးျဖင့္ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၍ ဆီသတ္ကာ ငါးေခါင္းမ်ားလံုးခ်က္ပါ။
ငါးေခါင္းမ်ား ေၾကလြယ္သည့္အတြက္ ခဏသာတည္ပါ။
ေနာက္ထပ္အိုးတစ္လံုးျဖင့္ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၍ ဆီသတ္ကာ ငါးေခါင္းမ်ားလံုးခ်က္ပါ။
ငါးေခါင္းမ်ား ေၾကလြယ္သည့္အတြက္ ခဏသာတည္ပါ။
မၽွစ္ခ်ဥ္အိုးထဲသို႔
အသင့္ျပင္ထားေသာ ငါးဖယ္လံုး၊ ငံုးဥ၊ မုန္ညင္း၊ ေဂၚရခါးညြန္႔တို႔ကို ခပ္ထည့္ပါ။
ထို႔ေနာက္
ငါးေခါင္းမ်ားထည့္၍ အားလံုးေပါင္းတည္လိုက္ပါ။ စားခါနီးလၽွင္အေပၚမွ ရွမ္းနံနံရြက္ထည့္အုပ္ၿပီး အရသာရွိေသာငါးေခါင္းဟင္းရပါၿပီ။
Source: ေမာင္(စြယ္စံုက်မ္း)
MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm
No comments:
Post a Comment