Wednesday, December 20, 2017

ငါးသံပုရာေပါင္း

ငါးသံပုရာေပါင္း



ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့
၁။ ကကတစ္ငါး ................. အရြယ္ေတာ္ အေကာင္လုံး( ၃၀) သားခန္ ့
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ........................... ၁၀ တက္ခန္ ့
၃။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နီ ............. ၁၀ ေတာင့္
၄။ နံနံပင္ ..................................... အနည္းငယ္(ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
၅။ သံပုရာရည္............................ (၅) ဇြန္း
၆။ သၾကားရည္ .......................... (၂ ) ဇြန္းခန္ ့
၇။ ဇီးသီး စားရည္စိမ္ (အေစ့ထုတ္ၿပီး ႏုပ္ႏုပ္စင္းေပးပါ)

ခ်က္နည္းကေတာ့ ပထမဆုံး ကကတစ္ငါးရဲ ့လည္ပင္း အစပ္နားကေန
ေက်ာခြဲ အသားလြႊခ်လိုက္ပါ။ က်န္တစ္ဖက္ကိုလဲ ထိုနည္းတူ ခြဲခ်လိုက္ပါက ငါးတစ္ေကာင္လုံး ပုံမပ်က္ပဲ အရိုးထုတ္လို ့ရပါၿပီ။
ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲမွာ ဆား၊ သံပုရာရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ၅ မိနစ္ခန္ ့ ငါးကို ျပဳတ္ေပးလိုက္ၿပီး စစ္ယူထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ထည့္ၿပီး အသား
ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္၊ သံပုရာရည္၊ သၾကား၊ ပာင္းခတ္မႈန္ ့တို ့နဲ ့ေဆာ့စ္ရည္ပုံစံျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ေပးၿပီး ပထမဆယ္ထားေသာ ငါးအေပၚေလာင္းခ်ေပးၿပီး သံပုရာသီး အ၀ိုင္းေလးမ်ား၊ နံနံပင္ အခက္ေလးေတြနဲ ့ အလွဆင္လိုက္ရင္ သံပုရာငါးေပါင္း ေမႊးေမႊးေလး သုံးေဆာင္လို ့ရပါၿပီ။

MYKA Ecommerce
www.myka.com.mm


No comments:

Post a Comment